Táňa (22): Letní počasí jsem si užívala jenom deset minut, pak se na mě nalepil cizí chlap

Táňa (22): Letní počasí jsem si užívala jenom deset minut, pak se na mě nalepil cizí chlap
Zdroj: Unsplash

Táňa chtěla využít, že se o víkendu oteplilo a domluvila si setkání s kamarádkou. Všechno bylo sluncem zalité asi deset minut. Pak se na ni u bistra se zmrzlinou nalepil chlap, který se začal chovat fakt nevhodně.

Jana Jánská
Jana Jánská 23. 05. 2023 13:00

Když o víkendu konečně vyšla předpověď počasí a opravdu se ukázalo sluníčko, hodně mě to potěšilo. Domluvila jsem se s kamarádkou Péťou (23), že se projdeme městem, někde zakotvíme a budeme si užívat klidu. Plány mi ale dlouho nevydržely.

Chtěla jsem si užít prosluněný víkend

Když mě ráno vzbudily paprsky slunce, věděla jsem, že mě čeká fajn den. Přestože byla sobota, s lehkostí jsem vyklouzla z postele. V týdnu bych ráno asi jen nerada opouštěla pelíšek, ale dnes to bylo jiné. Popadla jsem telefon a napsala Péti, kdy a kde se sejdeme. Odpověděla mi obratem a se spoustou smajlíků. Očividně byla již taky vzhůru a v dobré náladě.

Šla jsem si zacvičit a už ve sprše jsem věděla, co si vezmu na sebe. Bude to pohodlná zelená sukně a k tomu bílé tílko, ať si i moje ramena užijí trochu slunce. Kolem jedenácté jsem vyrazila ven. Sluneční paprsky mě hřály na tváři a měla jsem báječnou náladu.

Když jsem míjela bistro s vyhlášenou zmrzkou, nešlo tomu odolat. Nechala jsem si do kelímku naložit melounovou a rakytníkovou, což jsou snad ty nejlepší příchutě na světě. Po prvním soustu jsem si všimla, že na mě upírá pohled cizí muž. Nebyl starý, ošklivý ani zanedbaný, prostě to byl normálně vypadající chlap kolem třicítky. Nijak jsem nereagovala a vyrazila za Péťou.

Na ulici mě obtěžoval cizí muž

Slečno, vám to dnes sluší," ozvalo se za mnou po chvilce. Otočila jsem se a s překvapením zjistila, že to je ten muž, který na mě koukal u bistra se zmrzlinou. Jemně jsem se pousmála a šla dál. Ale on se nedal. „Slečno, slečno, něco jsem vám říkal," zvýšil lehce hlas.

To už jsem se neotočila, ale přidala do kroku. Neměla jsem z toho dobrý pocit. Doufala jsem, že pokud se s ním nedám do řeči, ztratí zájem. Chuť na zmrzku mě v tu chvíli přešla a kelímek jsem jen držela v ruce. Pořád jsem šla dál.

Najednou cítila, jak mi někdo sahá na rameno. Úplně jsem ztuhla. Pak se přede mě postavil ten chlap a něco říkal. Ale já mu vůbec nerozuměla. V uších mi jako kdyby zalehlo a slyšela jsem jenom bušení srdce. Trvalo to jen několik vteřin, ale na ten pocit nikdy nezapomenu.

Něco takového už nechci nikdy zažít

Věděla jsem, že se musím rychle dostat pryč. Přemýšlela jsem, co mám udělat dál. Srdce mi bušilo jako o závod. Nechtěla jsem volat o pomoc, to mi přišlo podivné. Rozhlédla jsem se kolem a všimla jsem si, že jsme poblíž kavárny.

Vběhla jsem do ní. Musela jsem vypadat pěkně vyděšeně, protože servírka hned přiběhla ke mně a ptala se, jestli mi něco není. Musela jsem si sednout. Až pak jsem byla schopná říct jí, co se mi stalo. Naštvala se a vyrazila ven, ale toho muže už nespatřila. Pak jsem napsala Péti, aby přišla za mnou. Doprovodila mě domů a zbytek dne jsme proseděly na balkóně a koukaly na město.

Pokud se vám stalo něco podobného, nebo chcete vědět, jak se chovat nepříjemných situacích, důležité informace naleznete na stránkách organizací Konsent a Profem.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články