Šárka (27): Šéf má pořád nějaké narážky. Jak mu mám říct, aby se choval profesionálně?

Šárka (27): Šéf má pořád nějaké narážky. Jak mu mám říct, aby se choval profesionálně?
Zdroj: Unsplash

Nové zaměstnání přináší nové výzvy. Šárka se do práce velmi těšila. To ale ještě netušila, že se bude muset vypořádat s šéfem, který jí neustále nadbíhá nepříjemným způsobem.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 25. 01. 2023 10:00

Vždy jsem si myslela, že všechny ty statistiky o ženách, které zažily sexuální narážky v práci, jsou trochu přehnané. Takové procento není přece možné. Nenapadlo mě, že se stanu jednou z nich.

Konečně jsem sehnala dobrou práci

Před půl rokem jsem nastoupila do nového zaměstnání. Bylo pro mě velice těžké sehnat po škole nějakou práci, která by se aspoň trochu blížila oboru, který jsem vystudovala. Nejprve jsem prošla pár bezvýznamnými pozicemi, kde jsem pracovala jen kvůli tomu, abych měla co napsat do životopisu.

Když se mi ozval kamarád z vysoké, že má pro mě nabídku, která se neodmítá, byla jsem nadšená. Konečně práce, která zněla zajímavě. Měla jsem dělat v jedné farmaceutické firmě a konečně jsem se měla zapojit i do něčeho, co je bližší mému oboru. Pozvání na pohovor jsem s nadšením přijala a doufala, že mě vezmou.

Do práce jsem se těšila

Už během prvního pohovoru jsem věděla, že práci mám jistou. Můj budoucí šéf byl ze mě nadšený. Když jsem mu vyprávěla o své diplomové práci, ihned mi řekl, že člověk s mými znalostmi by se jim moc hodil. Nemohla jsem uvěřit, jak velké mám štěstí. Do nové práce jsem nastupovala prakticky hned.

Prvních pár týdnů bylo dobrých. Postupně jsem se seznamovala s prostředím a s projektem, na kterém budu pracovat. Náš tým je malý a všichni jsou velmi přátelští, takže jsme hned začali spolu vycházet dobře. Před dvěma měsíci se ale stalo něco, co mě nutí k tomu, abych přemýšlela o změně zaměstnání.

Šéf mě obtěžuje

Můj šéf začal být velmi nepříjemný. Poprvé jsem byla z jeho chování nesvá, když jsem zůstala v práci déle a musela jsem něco dodělat. Přišel za mnou do kanceláře a měl velmi podivné řeči. Neustále opakoval, jak moc mi to sluší a že tu nikdy tak krásnou podřízenou neměl. Bylo to hodně přes čáru, ale snažila jsem se ty narážky brát jen jako lichotky.

Před měsícem a půl přitvrdil. Tentokrát se vůbec neostýchal, na rovinu mi řekl, že kdyby nebyl můj šéf, hned by si to se mnou rozdal. Sice k ničemu nedošlo, ale dobře ví, jak jsou mi tyhle řeči nepříjemné. I přesto pokračuje dál. Nevím, jak jinak mu dát najevo, aby s tím přestal a choval se profesionálně.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články