Vendula (39): Nikdy by mě nenapadlo, že právě rozvod bude tím, co mě dostane na vrchol štěstí

Vendula (39): Nikdy by mě nenapadlo, že právě rozvod bude tím, co mě dostane na vrchol štěstí
Zdroj: Freepik.com

Vendulu potkal rozvod, který nečekala. Zpočátku se z něj vůbec nemohla vzpamatovat a se situací se smířit. Nakonec jí k tomu pomohla obyčejná věc, jako je chůze. Objevila v sobě vášeň pro turistiku, díky které našla i novou lásku. Vlastně je dnes bývalému manželovi za rozvod velmi vděčná.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 01. 2021 11:30

Někdy je člověk raději slepý, než aby viděl realitu, která se kolem děje. Standa měl milenku, která nakonec zavinila náš rozvod.

Rozvod jsem nečekala

Když mi řekl, že se chce nechat rozvést, neuměla jsem si v sobě srovnat pocity. Míchal se ve mně vztek se smutkem a následnou nenávistí k němu. Jak mi to mohl udělat? Kvůli mladší ženě zahodil několik společně strávených let jen tak? Dlouho mi trvalo, než jsem v sobě všechno utřídila.

V takové situaci se člověk buď zcela uzavře, nebo se začne chovat jako smyslů zbavený. Já jsem neměla v plánu ani jedno. Neměla jsem vlastně vůbec žádný plán. Přála jsem si jen to, abych si zachovala svoji tvář a důstojnost. Standa se po rozvodu znovu oženil, čímž mi vlastně prokázal službu. Konečně jsem se od něj mohla citově odpoutat.

Naše dcera stála po mém boku. Trochu násilným způsobem se mě snažila zabavit. Mně to po čase přestalo vyhovovat, takže jsem jí naznačila, že to dělat nemusí. Musela jsem se s tím srovnat sama a najít nějaký způsob, jak začít zase normálně žít. Pomohla mi k tomu jedna obyčejná událost. Ujel mi jednou večer poslední přímý autobus domů.

Našla jsem lék na smutek

Musela jsem jít domů pěšky. Celých šest kilometrů. Během té cesty jsem si pročistila hlavu. Byla jsem sama se sebou. Utřídila jsem si myšlenky. Domů jsem přišla dokonale vyrovnaná a hlavně klidná. Láhev s vínem jsem nechala zavřenou a šla spát. Ráno jsem se cítila fit. Rozhodla jsem se, že i cestou do práce vystoupím o zastávku dřív a půjdu pešky. Chůze byla mým lékem.

Na víkend jsem si naplánovala menší turistickou trasu po Brdech. Ušla jsem za celý den něco kolem patnácti kilometrů. S každým ušlápnutým kilometrem jsem se cítila lépe. Stalo se z toho pravidlo. Skoro všude jsem chodila pěšky. Každý pátek večer jsem si naplánovala turistiku na víkend. Začala jsem poznávat místa, o kterých jsem dříve neměla ani tušení.

Během roku, co jsem se začala věnovat turistice, jsem shodila deset kilo. Zpevnila se mi postava. Ale hlavně. Moje mysl se zcela vyčistila. Začala jsem svět vidět z jiného úhlu. Dostala jsem chuť to s někým sdílet. Našla jsem si na internetu skupinu, která k sobě zvala nové parťáky na túry. Zkusila jsem se s nimi spojit.

Rozvod mě dovedl na správnou cestu

Domluvili jsme si rovnou celý víkend v Krušných horách. Parta lidí byla v podobném věku jako já. Dokonce jsem se seznámila s mužem, kterému jsem se evidentně velmi líbila. Lukáš byl také rozvedený a hledal nový začátek. Tím jsem se stala já.

Od party jsme se čas od času odpojili a jeli na hory sami, kde jsme se oddávali společnému nadšení pro turistiku. Jsme spolu přes dva roky. Až po boku Lukáše jsem si uvědomila, že jsem celé roky vlastně strádala. Standa jenom bral, ale nedával. S Lukášem je to obráceně. Teď jsme začali trénovat na náš společný sen. Chceme vystoupat na vrchol Monte Rosy ve Švýcarsku.

Někdy se musí stát něco špatného, aby přišlo to dobré. V době rozvodu jsem někdy přemýšlela i nad věcmi, které by můj život zkrátily. Díkybohu jsem to ustála, a tak jsem mohla poznat Lukáše a být konečně šťastná.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články