Veronika (34): Dva roky po babiččině smrti jsem dostala pudlíka. Jak se zdá, není tak docela obyčejný

Veronika (34): Dva roky po babiččině smrti jsem dostala pudlíka. Jak se zdá, není tak docela obyčejný
Zdroj: Pixabay

Veronika řadu let nevěnovala vyprávěním svých blízkých, kteří věří na reinkarnaci, větší pozornost. Po smrti milované babičky se ale vše změnilo. Postarala se o to fenka pudla Lucy, kterou Veronika dostala od přítele Radka jako dárek k třicátým narozeninám.

Jan Švanda
Jan Švanda 09. 03. 2023 17:00

Věříte na reinkarnaci nebo posmrtný život? Já vyprávění lidí, kteří tvrdí, že se duše po smrti přesune do jiné fyzické schránky, v minulosti nevěnovala přílišnou pozornost. Povídání jsem si bez emocí vyslechla a pak nad ním mávla rukou. Možná i tím, že jsem byla mladá, bavila se životem a měla tehdy jiné starosti. Zvrat přišel až v mých třiceti letech.

Lucy mě zaujala na první pohled

Vše začalo o dva roky dříve, kdy mi zemřela milovaná babička, kterou jsem brala jako druhou matku. Měla jsem ji strašně ráda. Takže když mi máma jednoho dne zvěstovala tu tragickou zprávu, byla jsem psychicky na dně. S babiččiným odchodem jsem se dlouhé měsíce nedokázala smířit.

Z bídného stavu mě vyléčil až můj přítel Radek (35), který mi k třicetinám nachystal krásný dárek. Vždycky jsem si moc přála pejska a teď jsem se konečně dočkala! Celý život se mi líbí pudlové, což Radek moc dobře věděl. V den oslavy mi prozradil, že našel jednoho chovatele, že už mu volal a domluvil se s ním, že si zítra jedno štěně přijedeme vybrat.

Byla jsem nadšená a na další den se strašně těšila. Za chovatelem jsme dorazili krátce po obědě. Na první pohled sympatický pán nás zavedl do místnosti, kde pobíhalo pět opravdu nádherných černých štěňat. Okamžitě mě zaujala jedna fenka, která se ke mně viditelně „hlásila“. Přišlo mi, jako bychom se znaly už dlouho. Běžela za mnou a nechtěla se ode mě hnout, byla nesmírně přátelská a já měla v tu chvíli jasno. Vzala jsem ji do náruče a oznámila panu majiteli, že už mám vybráno.

Poznala se Lucy na fotce?

Vyřídili jsme veškeré formality a upalovali s fenkou, kterou jsem pojmenovala Lucy, k nám domů. Musím říct, že Lucy byla a pořád je naprosto kouzelná a denně si s ní užíváme spoustu legrace. Co mě ale překvapilo nebo spíš zarazilo, byly její reakce ve spojitosti s mojí zesnulou babičkou. Neumím si je vysvětlit a často o nich přemýšlím.

Podivné chování Lucy spustily fotografie. Jednoho dne jsem si prohlížela rodinná alba a narazila přitom na společný snímek s babičkou. Prohlížela jsem si ho, když v tu chvíli Lucy, sedící vedle mě, začala děsně kňourat a packou hrabat na fotku. Jako by se na ní poznala!

Podobně zvláštní byla i událost, která se stala o pár týdnů později. Dívala jsem se tehdy v televizi na nějaký film, který mě moc nebavil. Rozhodla jsem se, že si trochu zavzpomínám. Měla jsem doma na flashce video z babiččiny oslavy šedesátin. Sešla se na nich prakticky celá rodina a moc se povedla. Když Lucy zaslechla babiččin hlas, přiběhla z druhého pokoje, koukala na obrazovku a začala štěkat. Nedala se zastavit, až jsem musela video vypnout.

Začala jsem věřit na reinkarnaci

Lucy je velmi inteligentní a hodně se na mě upnula. Spí vedle mé postele, denně mi leží na klíně, mazlí se. Připadá mi, jako by se ke mně vrátila moje babička. Důkaz samozřejmě nemám, každopádně názory na reinkarnaci jsem dost změnila a rozhodně ji nepovažuji za nesmysl.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články