Žaneta (52): Vypadám v padesáti na dvacet. Manžel se za mě přesto stydí

Žaneta (52): Vypadám v padesáti na dvacet. Manžel se za mě přesto stydí

Žanetě celý život záleželo na tom, jak vypadá. Když přišly první šediny a vrásky, hned naklusala do salonu, kde ji jich zbavily. S příchodem padesátky cítila, že už to není ono. Nechala si proto udělat nová prsa a botox horního rtu. Manžel z toho ale radostí neskáče.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 02. 2022 09:00

Můj vzhled byl pro mě vždycky důležitější než zdraví. S prvním šedivým vlasem a první vráskou jsem se rozhodla, že to tak nenechám. Začala jsem si pravidelně pomáhat drahými kosmetickými procedurami. Mému muži Rudolfovi se to ale nelíbí a chce, abych se smířila s tím, že jsem stará.

Můj vzhled je pro mě velmi důležitý

Už na základní škole jsem platila za krásku. V deváté třídě mi patřila srdce všech kluků. Z holek jsem měla největší prsa. K tomu štíhlý pas a dlouhé vlasy do půlky zad. Tehdy jsem poprvé ochutnala, jaké to je být obdivována. S přestupem na střední školu se moje touha být královnou krásy ještě umocnila. Tam už totiž ta konkurence byla podstatně větší.

Dbala jsem na zdravou životosprávu a možná až nezdravě cvičila. Za každé deko navíc jsem se proklínala. Jen díky pevné vůli a disciplíně jsem i na střední patřila k hvězdám. Vstávala jsem o hodinu dříve, abych se perfektně namalovala a udělala si trendy účes. Nemohla jsem se nabažit závistivých pohledů spolužaček.

Po ukončení studií jsem začala pracovat v cestovní kanceláři. I tam byl vzhled velmi důležitý, takže jsem v ničem nepolevila a snažila se být tou nej. A myslím, že se mi to docela dlouho dařilo. V té době už jsem žila s Rudolfem. Moje dokonalost vzala za své po porodu. Zůstalo mi povislé břicho a strie na prsou.

Když jsem našla první šedivý vlas, zpanikařila jsem

Trvalo mi rok a půl, než jsem se vrátila do původní formy. Stálo mě to hodiny v posilovně a úpravy laserem. Když Rudolf přišel s tím, že chce druhé dítě, razantně jsem to odmítla. ,,Víš kolik škody napáchal první porod? Ani mě nehne. Pepík bude jedináček,“ rozhodla jsem. Další roky jsem byla v nejlepší kondici a myslela si, že nikdy nezestárnu.

Což se samozřejmě nestalo. Jednou před odchodem do práce jsem si všimla, že mi narostl šedivý vlas. ,,Panebože, to ne!“ řvala jsem hystericky před zrcadlem. Rudolf přiběhl celý vyděšený, co se stalo. ,,Koukej, já mám šediny!“ ukazovala jsem mu inkriminovaný vlas. Během cesty do práce jsem se objednala ke kadeřnici. Tím začalo moje pravidelné barvení.

Další šok přišel, když jsem si všimla vrásek kolem pusy a očí. ,,Co se to děje? Teď po třicítce jako budu stárnout rychleji?“ bědovala jsem. Hned jsem našla salón, kde vyhlazují vrásky. Stačilo pár návštěv a pohroma byla zažehnána. Žila jsem dál spokojená s tím, jak vypadám. Jenže s příchodem padesátky se na mně zub času začal projevovat mnohem víc.

V padesáti jsem si nechala udělat prsa a botox rtu

Mám kolem očí snad tisíc vrásek. Skoro se bojím smát, aby nebyly vidět. Procedury, které doteď stačily, už nezamaskují moje stáří. Moje sebevědomí to nese jen těžko. Rozhodla jsem se, že si na stará kolena nechám udělat plastiku prsou a botox horního rtu. Když jsem si sáhla na nová prsa a vyšpulenou pusu, přišla jsem si jako superstar!

Ztracené sebevědomí bylo zpět. Ovšem Rudolf mi musel radost zase zkazit. Tvrdí, že bych se se svým věkem měla smířit. Používá hlášku, ze které mi stojí vlasy hrůzou na hlavě: ,,Nejsi na to stará? Čas stejně nezastavíš.“ Já jsem ale takto spokojená a myslím si, že by měl být rád, že se chci líbit. On se za mě ale stydí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články