Zbyněk (38): S kamarády jsme kdysi složili bláznivou přísahu. Teď se to začíná obracet proti mně

Zbyněk (38): S kamarády jsme kdysi složili bláznivou přísahu. Teď se to začíná obracet proti mně
Zdroj: Freepik

Mít v životě dobré kamarády je velmi důležité, protože se vždy máte na koho spolehnout. Zbyněk a jeho přátelé z dětství kdysi složili naivní přísahu, která ho teď velmi omezuje. Problém je, že jeho parťáci ji pořád berou smrtelně vážně.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 18. 10. 2021 16:00

Se svými čtyřmi kamarády se znám od plenek. Naše matky byly velmi dobré přítelkyně, které otěhotněly v podobnou dobu. Toho nejmladšího z nás dělí od toho nejstaršího jen rok a půl.

V pubertě jsme začali chodit po hospodách

Strávili jsme spolu prakticky celé dětství, jezdili na dovolené, víkendy a naše rodiny tvořily jednu velkou partu. S klukama jsme už od malička dělali jen samé lumpárny. Asi z nás rodiče měli hodně vrásek, ale na druhé straně jsme se vždy zabavili sami, nikoho dospělého jsme k našim hrám nepotřebovali.

Naše dětské přátelství přežilo i pubertu. Tam se naše zájmy hodně změnily, místo dětských her jsme chodili často do hospody a balili holky. Někdy v této době, kdy nám bylo mezi 18 a 20 lety, jsme se rozhodli složit bláznivou přísahu.

Složili jsme přísahu, že nebudeme mít děti

Už si nepamatuji, jestli jsme se inspirovali nějakým filmem, nebo to vyšlo přímo z nás. Toho večera jsme byli dost připití a přišlo nám to jako nejlepší nápad na světě. Takže když jeden z nás navrhl složit přísahu, že nikdy nebudeme mít děti, všichni jsme souhlasili. Budeme si žít jako králové, nebudeme mít žádné závazky a v posteli se nám budou střídat jen ty nejkrásnější holky.

Znělo to jako sen každého mladého kluka, který o životě nic neví. Žili jsme podle těchto zásad velmi dlouho, já si ale před rokem našel vážnější známost. Mám Sofii moc rád a chtěl bych s ní založit rodinu. Problém je, že moji nejlepší kamarádi tu přísahu stále berou smrtelně vážně.

Kamarádi ji berou až moc vážně

Jeden z mnoha příkladů, že tato přísaha jim stále ovlivňuje život, se objevil vcelku nedávno. Kamarád Petr přišel s tím, že se rozešel s přítelkyní, se kterou byl víc než čtyři roky. Samozřejmě jsme se ptali proč. „No, bylo to jednoduchý, poslední půlrok pořád dokola mluvila o tom, že by chtěla děti. A jak víte, složili jsme přísahu, tak jsem se s ní raději rozešel,“ řekl nám.

Ostatní kluci se začali smát a chválit ho za to, že je tak pevný ve svých zásadách. Mně moc do smíchu nebylo. Je to stupidní přísaha a přijde mi, že jsem dál než před dvaceti lety. Rád bych měl rodinu, ale nedokážu odhadnout, jak by na to reagovali kamarádi. Pochopili by to, nebo by mě odsoudili, že trhám partu?

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články