Zdena (60): Po patnácti letech jsem šla na rande. Skončilo to naprostým fiaskem

Zdena (60): Po patnácti letech jsem šla na rande. Skončilo to naprostým fiaskem

Pro Zdenu bylo rande dohodnuté jejími kamarádkami přímo hororovou zkušeností. I když od něj uběhl už víc než rok, stále ho má před očima a nechápe, jak si její přítelkyně mohly myslet, že dohozený muž je pro ni ten pravý.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 18. 04. 2021 15:00

Od mého rozvodu oběhlo už pěkných pár let a přítelkyně si pro mě nachystaly překvapení. Už je nebavilo poslouchat, jak pořád naříkám, že jsem sama. Od schůzky, kterou mi naplánovaly, uběhl už rok, ale stále je to pro mě nezapomenutelná zkušenost.

Domluvily mi rande naslepo

Ve vesnici, ve které žiji, máme se ženskými takový menší literární klub. Pravidelně se scházíme jednou týdně a postupem času se z nás staly kamarádky. Při našich setkáních neřešíme už jen knihy, ale i osobní život. Jednoho dne přišel na přetřes i ten můj. Jelikož jsem jediná z klubu svobodná a již léta rozvedená, začaly si kamarádky plánovat, že mi někoho dohodí.

Jednoho dne mě už jejich řeči přestaly bavit a svolila jsem, že na jedno rande půjdu. Jestli to nevyjde, aspoň dají pokoj, říkala jsem si. Dohodily mi kolegu z práce jedné z nich. Podle fotek vypadal normálně a já jsem se na smluvenou schůzku v mé oblíbené restauraci začínala těšit.

Už když jsem ho zahlédla, styděla jsem se

Když konečně přišel den D, byla jsem lehce nervózní. Na rande jsem byla naposledy před 15 lety. Když jsem dorazila na určené místo, našla jsem si stůl a čekala. Seděla jsem tam opravdu dlouho. Po hodině, kdy se stále nikdo neukázal, jsem už chtěla jít domů. Vtom se rozrazily dveře a v nich stál on. Poznala jsem ho podle fotek.

Místo slušného oblečení, které by se hodilo na večeři do tohoto typu restaurace, přišel v montérkách a zablácených holínkách. Už když mě spatřil a šel si ke mně sednou, jsem se za něj styděla. Nejenže se ani neomluvil za hodinové zpoždění, ale jeho nehorázné chování postupně gradovalo.

Utekla jsem jako malá holka

Celou schůzku mluvil jen o sobě a mě se na nic nezeptal. Večeři s ním jsem opravdu protrpěla. Když rande konečně skončilo a já jsem mohla prchnout domů, odzbrojil mě otázkou: „Nechtěla bys zajet ke mně? Co říkáš? Úžasně jsem si to s tebou užil a chtěl bych tě poznat blíž.“

Netušila jsem, co mu na to říct, a tak jsem bez odpovědi nastoupila do auta a odjela. Stále nemůžu pochopit, že si kamarádky mohly myslet, že by se ke mně hodil takový hulvát.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články