Lída (38): Od sedmnácti jsem nikdy nebyla single. Kamarádka mi radí, abych to někdy zkusila, ale já jsem už zase zamilovaná

Lída (38): Od sedmnácti jsem nikdy nebyla single. Kamarádka mi radí, abych to někdy zkusila, ale já jsem už zase zamilovaná
Zdroj: Freepik

Lída cítí, že by tentokrát potřebovala po rozchodu nějakou tu pauzu. Opět to ale vyšlo tak, že už je zamilovaná do někoho nového. Každý jí říká, že jít do vztahu do vztahu není dobré řešení.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 05. 09. 2023 10:00

Jsem čerstvě zamilovaná do Pavla (35), ale zároveň se rozcházím s Michalem (41). Chápu, že by ideálně měla být mezi vztahy nějaká pauza, já ji ale neměla nikdy v životě. Srdci prostě neporučíme.

Od sedmnácti jsem neustále zadaná

Jakmile jsem na střední začala chodit s prvním klukem, nebyla jsem nikdy sama. Několikaleté vztahy obvykle ukončuji s tím, že už mě srdce táhne k jinému. Nemůžu si pomoci! Nejde o nevěru, zkrátka když to nefunguje, už podvědomě hledám novou cestu.

Když jsem se před deseti lety rozcházela se svým snoubencem, můj dávný kamarád mi vyznal lásku. Nejprve jsem takové řeči automaticky odmítala, ale byla jsem na dně. Těsně před svatbou jsem přišla na to, že mi snoubenec lže. Potřebovala jsem někoho, kdo mě obejme a utěší.

Nakonec jsem se do kamaráda zamilovala a tak to šlo dál. Jeho jsem zase opouštěla v době, kdy mě tlačil do toho, abychom se usadili a založili rodinu. Nebyla jsem na to ještě zdaleka připravená, naše dohady se táhly. Bylo už ale jasné, že nám to nevyjde. V tu dobu jsem poznala Michala, který byl po rozvodu a oba jsme byli na stejné notě. Kufry jsem si stěhovala od jednoho k druhému.

Je zvláštní zvykat si na nový způsob života

Musím uznat, že si připadám divně, když z týdne na týden začnu žít s někým jiným. Je tam tolik podobného i rozdílného. Tak třeba tentýž rozkoukaný seriál, jen uprostřed jiné řady. Jeden má rád vajíčka na hniličku a další ráno snídá jen vločky s mlékem.

Poznávání rodičů a výlety na téže hrady a zámky. Někdy si připadám schizofrenní – s kým jsem tam byla na kole a komu jsem vařila tu povedenou svíčkovou? Kamarádka mi říká, že bych měla být aspoň rok sama a zjistit, co mám nejradši já. Vždy se prý přizpůsobím současnému partnerovi a jsem na vztazích závislá.

„Možná to říkáš proto, že jsi naopak pořád sama a vidíš to z jiného pohledu,“ namítla jsem. „Třeba máš pravdu, ale tobě chybí právě ten nadhled. Bojíš se být sama jediný měsíc v životě. Vztah ukončíš až ve chvíli, kdy máš ke komu jít. Promiň, že ti to říkám, ale jsem jen upřímná,“ udeřila na mě.

Kamarádka má asi pravdu, ale já jsem opět zamilovaná

Chtěla bych možná vyzkoušet, jaké je to být sama za sebe. Jenomže momentálně mi dal Michal „kopačky“ a já jsem čerstvě zamilovaná do Pavla. Nastěhovala jsem se do vlastního podnájmu, nedaří se mi však vyčistit si hlavu a udělat si nějaký ten detox po všech těch nepovedených vztazích.

Pavel mě příliš přitahuje a myslím si, že to bez sebe moc dlouho nevydržíme. Snažím se držet zpátky, ale on už mluví o společném bydlení a dětech. S ním bych si dokázala rodinu představit. Pak bych ale asi opravdu v životě nebyla bez muže. Možná až někdy v důchodu, coby vdova?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články