Tři jarní nakopávače: Ze zimního spánku vás probere detox organismu, lekce sebepoznání i malířské plátno

Tři jarní nakopávače: Ze zimního spánku vás probere detox organismu, lekce sebepoznání i malířské plátno
Zdroj: Freepik
I kreativní myšlení a dovednosti můžete rozvíjet. Inspirací vám může být známý spisovatel René Nekuda a jeho publikace Restart kreativity. Nakopnout a nachytřit vás může kvalitní kniha. Nastavení mysli z nakladatelství Melvil pojednává o využití vlastního potenciálu k úspěchu.Kreativní činnosti dokážou vnitřně obohatit. Pokud si připadáte jako naprostý nemalíř, tak i malování se dá jednoduše natrénovat, třeba v ateliéru Mozaika.Takhle vypadaly moje začátky na kurzu Kreslení pravou mozkovou hemisférou. Tahle metoda je ideální pro úplné začátečníky. + 11 fotek+ 12 fotek

Jaro symbolizuje nové začátky. Kdy jindy se zbavit špatných návyků a nastartovat ty nové, přínosnější? Zkuste rozproudit kreativitu, objevit své vnitřní hodnoty a zbavit se všeho nepotřebného na těle i na duši. Zní to jednoduše, ale jak toho dosáhnout?

Markéta Behinová
Markéta Behinová 07. 04. 2023 11:30

S příchodem jara se probouzí příroda kolem nás a nakopnout se potřebujeme i my sami. Končí lenivé a šedavé období, kdy jsme byli povětšinou zalezlí doma, chybí nám motivace i sluneční paprsky. Kromě pohybu, který nám dodá tu správnou energii, můžete zkusit i další činnosti, které vás vnitřně obohatí. Stačí se nebát nových zkušeností a nenechat se zmanipulovat předsudky. Jaro je jako dělané na restart, seberozvoj i očistu těla.

Jak zlepšit kvalitu života

Zní to jednoduše, ale jak toho dosáhnout? Kde najít harmonii, lásku či ztracenou sebedůvěru? Typické otázky, které si klademe pokaždé, když jsme se ztratili sami v sobě, rozplynuli se v kolotoči povinností nebo prožili komplikovaný vztah.

Někdy si připadáme jak křeček v kolečku. Jedeme na sto padesát procent, abychom stihli všechno, ale pořádně nemáme čas vlastně na nic. Až nám jednoho dne dojde, že stěžováním si nic nezlepšíme a je třeba vzít život do svých rukou. Začít se dá jednoduše lepším plánováním času a není od věci začíst se do chytrých knih od Melvila, jako jsou Atomové návyky či Nastavení mysli. Překvapivě jsme to my sami, kdo rozhoduje o našem úspěchu.

Pro ty, kteří chtějí o svém lepším já nejen číst, ale také si ho hned začít budovat, jsou určené seberozvojové kurzy. Pod vedením lektora můžete své nastavení rovnou měnit. Víkendový kurz Sebehodnota v praxi je o objevení sebe sama, zlepšení kvality života a zacházení s vlastními pocity. Pod vedením lektorů Tomáše Zeteka a Anamy Pónya proběhne o víkendu 22. - 23. dubna.

Jarní očista těla

Že naše tělo po zimě strádá a je potřeba ho osvěžit, věděly už naše babičky. Využívaly dostupné zdroje z přírody v čele s královnou léčivých rostlin kopřivou. Detoxikační kopřivový čaj je zdrojem mnoha prospěšných látek. Stejně jako další očistné bylinky – pampeliška, sedmikráska, řebříček, atp. - které tělu pomáhají zbavit se toxických látek.

Dneska už nemusíme běhat s košíkem po lese. Kvalitní čaje včetně různých specialit jsou běžně dostupné a u kupovaného čaje máte jistotu prvotřídní kvality. Zajímavý příběh vypráví čaje značky Detoxito, které vznikly z vášně pro bylinky a zájmu pomoci druhým.

Dobrým pomocníkem na všelijaké disharmonie je také ajurvéda, pět tisíc let stará indická medicína, často nazývána "matkou všech léčebných metod". Harmonizuje tělo, ducha i mysl, pomáhá obnovit vnitřní rovnováhu. Doma si můžete vychutnat šálek ajurvédského čaje nebo zkusit intenzivnější terapii a přesunout se třeba na Vysočinu do oblíbeného resortu Svatá Kateřina. Ajurvédský omlazují pobyt vám pomůže uvolnit napětí, tenzi, odstranit pocit únavy. Je vhodný pro ty, kdo se cítí unavení, pod vlivem stresu a chtějí to změnit.

Restart kreativity

Říká se, že kreativitě se meze nekladou. Co ale dělat, když tvůrčí nápady nepřicházejí? I kreativní myšlení a dovednosti můžete rozvíjet. Inspirací vám může být známý spisovatel René Nekuda a jeho publikace Restart kreativity. Tahle interaktivní cvičebnice vám pomůže s objevováním a rozvíjením vašeho jedinečného tvůrčího myšlení. Pokud navíc rádi píšete a malujete, pak oceníte i Nekudův Kreativní zápisník, nebo rovnou můžete zajít na Kurz tvůrčího psaní, který autor vede od roku 2011.

A pak je tady malování, které dokonale spojuje kreativitu s relaxací. Pokud si připadáte jako naprostý výtvarný antitalent, tak i malování se dá jednoduše natrénovat. O to větší vás pak čeká radost z prvního obrazu. Nikdy není pozdě se rozvíjet v čemkoliv, co nás láká. Hlavně neusnout na vavřínech!

V galerii najdete inspiraci na osvědčené jarní nakopávače.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články