Lucie (30): Přítel se mi zdál moc fajn. Dokud na nás jednoho dne nevystartoval cizí pes

smutná, zklamaná
Zdroj: Freepik

Lucie byla chvíli zakoukaná do Radima, jenže pak se ukázalo, že nemá rád zvířata. A kdyby jen to - choval se k nim otřesně. Lucka vzala zavčas nohy na ramena. 

Michaela Hájková
Michaela Hájková 29. 08. 2023 10:00

Radim (29) se mi moc líbil a během pár týdnů už jsem v tom lítala až po uši. Jenže pak jsem si všimla, jak se hnusně chová ke zvířatům. Svěřil se mi s jednou historkou o kočce a já se s ním bez mrknutí oka rozešla.

Radim byl moc fajn, dokud na nás nevystartoval cizí pes

S Radimem jsem se seznámila na svatbě kamarádky, připadalo mi to moc romantické a osudové. Úspěšně jsem se do něho zamilovávala po každém našem setkání o něco víc. Připadalo mi, že nemá chybu.

Pak ale přišel moment, kdy jsem zaváhala, jestli je to pravý. Doprovázel mě večer domů, když jsme procházeli kolem nějaké pochybné partičky se psy a jeden z nich na nás začal štěkat.

Nevšímala jsem si toho, ale Radim začal psovi nadávat a naznačil, že ho kopne. „Neboj, ten ti nic neudělá, jen tam poštěkává," namítla jsem, protože mám psy ráda.

„Ten by zasloužil utratit, to vidíš, že je magor. A tyhle lidi by psy mít vůbec neměli," poznamenal a já s ním nechtěla diskutovat a kazit si jinak příjemný večer.

Další konfrontace se zvířaty na sebe nedala dlouho čekat

Pozvala jsem Radima na návštěvu k sestře a moje neteř se mu chtěla pochlubit. Přinesla mu ukázat morče. Radim nejprve vyjekl odporem, pak si všiml našich udivených pohledů. Hned změnil výraz a křečovitě se usmál a pohladil hlodavce.

Bylo mi to líto, protože Radim se jinak jevil jako perfektní chlap. Jenomže člověk, co nenávidí zvířata, mi nesmí přes práh. Už moje babička říkávala, že podle toho poznáme lidský charakter. A já s ní jedině souhlasím.

„Třeba se jen některých zvířat bojí," myslela si moje sestra, a tak jsem zkusila Radimovi nakukat, že budu muset hlídat kamarádce kočku. Kočky já nesnáším, tuhle jsem jednu musel odvézt do lesa, aby mi přestala chrápat na kapotě. Málem mi zničila lak," stěžoval si.

Nechtěla jsem s tím člověkem mít nic společného

Ukázalo se, že opravdu vzal sousedovic kočku a odvezl ji kilometry od domova jen proto, že mu občas spala na autě. Udělalo se mi fyzicky zle. Jak je možné, že jsem neprokoukla dřív Radimovu odpornou povahu?

Dala jsem mu "kopačky" ještě ten den, a abych mu to okořenila, zašla jsem žalovat k jeho sousedům. Kočku hledali už pěkně dlouho, třeba jim aspoň Radim prozradí, kde tu chuděrku vypustil.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články