Marie (30): Na služební cestě jsem neplánovaně podvedla svého přítele. Víc než čin sám mě děsí moje reakce na něj

Skutečné příběhy o nevěře: Na služební cestě jsem neplánovaně podvedla svého přítele. Víc než čin sám mě děsí moje reakce na něj
Zdroj: Freepik

Nevěra je v partnerství čím dál častější. Může se to stát i párům, které na prvním pohled nemají žádné problémy a k sobě se perfektně hodí. Proč se to ale děje? Proč k tomu člověk nakonec dospěje? Podobné otázky si teď klade i Marie.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 05. 04. 2024 10:00

Byla jsem šest let šťastně zadaná. Přítel Kryštof (32) byl úžasný muž a super kamarád, proto nikdy nepochopím, proč jsem takovou blbost vůbec udělala. Nechápu, co se stalo se mnou a mými emocemi.

Měli jsme s přítelem dobrý vztah

Tak jako každý vztah, jsme i my s Kryštofem měli dobré i horší chvilky. Nikdy jsme se nepodvedli, to ne, ale párkrát jsme si vyčítali, že jeden tráví moc času v práci, druhý se moc váže a nenechá toho druhého dýchat. Prostě takové normální vztahové problémy, na kterých se dá pracovat. A Kryštof na nich pracovat chtěl.

Věděla jsem, že mě miluje a že o náš vztah a naši společnou budoucnost stojí. Vždycky, když se objevil nějaký problém, neotočil se ke mně zády, chtěl ho vyřešit a chtěl ho vyřešit společně. Stejně tak to bylo poslední půl rok, měli jsme pár neshod, ale vždy jsme je vyřešili a já se ve vztahu cítila spokojeně. O to víc nechápu, co se stalo.

Na služební cestě jsem přítele podvedla

Jsou to dva týdny, co jsem jela na pracovní cestu. Měla jsem strávit víkend na konferenci. Už na začátku jsem potkala muže, který se mi líbil. Okouzlil mě na první pohled. Čím více jsme spolu trávili času, bylo jasnější, že jsme si sedli i po lidské stránce. Sdíleli jsme stejné názory, měli podobné nápady a vést s ním konverzaci bylo naprosto přirozené.

Asi proto došlo nakonec k tomu, že jsme se spolu vyspali. Napojila jsem se na něj i emocionálně. Líbil se mi jak vzhledově, tak osobnostně. Právě to je na celé věci nejhorší, po celou dobu jsem přesně věděla, co dělám – že podvádím svého dlouholetého přítele a nemám kvůli tomu žádné výčitky.

Vůbec nechápu, kde se to ve mně vzalo

A proto jsem teď sama se sebou v koncích. Nerozumím svým činům ani pocitům. Nechápu, jak jsem mohla být tak krutá a zlá. Jak jsem svému dlouholetému příteli, který mě vždy ve všem podporoval, který mě miloval za jakýchkoliv okolností, mohla udělat něco tak hrozného, a ještě k tomu nemít výčitky.

Připadám si jako ten největší padouch, který umí jen ničit. Nejsem typ člověka, který dokáže podvádět nebo by na to vůbec někdy myslel. Změnila jsem se? Jsem horší člověk, než jsem se původně vůbec domnívala?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články