Karel (34): Během manželské krize jsem si našel milenku. Měl bych být šťastný, ale nejsem

Karel (34): Během manželské krize jsem si našel milenku. Měl bych být šťastný, ale nejsem
Zdroj: Unsplash

Nesoulad v manželství se dá řešit mnoha způsoby – například rozvodem, uchýlením se k práci nebo postěžováním si kamarádům. Karel si našel milenku. Jenže místo toho, aby mu to pomohlo, se cítí ještě víc pod psa.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 24. 07. 2023 10:00

Se Sárou (30) jsme manželé šest let. A za celou tu dobu, co jsme spolu, teprve teď zažíváme první velkou krizi. Všechno je to způsobené tím, že se Sáře nedaří otěhotnět. Už nějaký ten pátek se o miminko snažíme, ale všechny pokusy byly zatím marné.

S manželkou jsme se marně snažili o dítě

Toho stresu je na nás prostě moc. Každý měsíc si přejeme, aby to už tentokrát vyšlo, a ono nic. Je to stresující i frustrující zároveň. Člověk cítí tu bezmoc, že jeho osud je v rukou někoho jiného. Nemůže nic dělat, aby to uspíšil. Se Sárou jsme tomuto stresu podlehli naprosto dokonale.

Už nejsme manželé, jsme jen muž a žena, kteří se snaží o dítě. Sex spolu máme jenom tehdy, když je u Sáry největší pravděpodobnost, že otěhotní, jinak spolu nespíme a skoro ani nemluvíme. Je to smutné, do jaké krize jsme se dostali a já bohužel nemám tušení, jak z toho ven.

Kolegyně ve mně viděla něco víc

Když k nám před pár měsíci nastoupila do práce nová kolegyně, ani ve snu mě nenapadlo, že spolu kdy budeme něco mít. Bylo evidentní, že jsem se Zoře (26) líbil. Neustále se mnou flirtovala, povídala si se mnou a hledala všemožné záminky, aby za mnou mohla přijít. Bylo příjemné pro jednou vidět, že někomu na mně záleží, že ve mně vidí něco víc.

Dost jsme se sblížili, a když jsme spolu před měsícem a půl zůstali v práci přes čas, ani jsem se nebránil, když mě začala líbat. Byl jsem rád, že ještě dokážu u ženy vzbudit vášeň, že ještě nepatřím do starého železa, jak mi někdy u manželky přijde.

Manželce řekli, že je neplodná, a já mám výčitky svědomí

Se Zorou jsem znovu zažíval vzrušení z milování, ale i souznění mysli. Prvních pár týdnů, co jsme spolu byli, jsem si opravdu užil. Neměl jsem výčitky, že dělám něco špatného. Bylo mi jasné, že by to Sáře ani nevadilo.

Teď mám ale úplně jiné pocity, před týdnem manželce u doktora řekli, že nikdy nebude mít dítě. Hodně ji to vzalo a mě také. Najednou cítím, že jsem ji zklamal tím, že jsem si našel někoho jiného. Měl jsem tu být víc pro ni, místo toho jsem se staral jen o sebe. Lituji toho, ale některé věci už nelze vzít zpět. Místo, abych našel u milenky klid, jsem z toho ještě víc v nervech.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články