Radana (51): Manžel tají milenku, ale já s tím nemám žádný problém. Dokonce mi ta situace z mnoha důvodů vyhovuje

Radana (51): Manžel tají milenku, ale já s tím nemám žádný problém. Dokonce mi ta situace z mnoha důvodů vyhovuje
Zdroj: Freepik

Radana žije s Danielem přes dvacet let. O jeho milenkách má slušný přehled, ale nikdy by mu to nepřiznala. Zkazilo by to totiž veškeré výhody, které z nevěry plynou. Ne každý ovšem Radanu chápe.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 05. 04. 2023 07:00

Daniel (53) je celý život milovníkem žen. Sama se divím, že se mnou v manželství vydržel tak dlouho. Nyní máme odrostlé děti a krásný dům. A já jsem ochotná se o manžela v jistém smyslu klidně podělit.

Když byly děti malé, manžel sekal latinu

Poměrně brzy po svatbě přišly na svět děti. Pak jsme začali stavět dům. To období si pamatuji jako nejkrásnější a zároveň nejvíc vyčerpávající v životě. Daniel tvrdě pracoval a byl skvělým tátou. Přestože zamlada koukal po jiných ženách, nežárlila jsem. Veškerou energii se rozhodl věnovat rodině.

V době, kdy děti dospívaly, pozorovala jsem na Danielovi klasické změny nevěrného muže. Začal víc dbát o svůj vzhled, pořídil si nemožně mladistvé oblečení a tak podobně. „A je to tady,“ říkala jsem si. Kupodivu jsem zůstávala klidná, nepropadala jsem hysterii. Až dokud jsem nenašla v jeho kapse dva lístky do kina, šlo o nějaký romantický film.

První milenku jsem tajně oplakala a na moment měla chuť vyházet mu všechny věci oknem. Tehdy jsem pochopila, že nejezdí každou středu na tenis, ale někam docela jinam. Moje babička mi tehdy poradila, ať vychladnu a počkám, co se bude dít.

Chladná hlava mi zachránila manželství

Zpočátku nebylo jednoduché nedat najevo pohoršení, musela jsem se naučit ovládat. O to víc jsem pozorovala Danielovo počínání a nemohla si nevšimnout jedné věci. Choval se ke mně obzvlášť pozorně. Ať už za to mohlo jeho špatné svědomí, nebo mu milenka zkrátka zlepšila náladu a doplnila něco, co mu doma chybělo.

Po nějaké době mi přestalo vadit, co manžel provádí za mými zády. Po tolika letech jsem na něj upřímně řečeno nežárlila. Když to vypadalo, že se nehodlá k milence přemístit, uklidnila jsem se. Dokonce mi ho občas bylo trochu líto, když se snažil vyprávět, jak mu ten tenis moc nejde a přidával vymyšlené historky.

Náš milostný život zaznamenal jakési zlepšení, Daniel mi asi chtěl něco vynahradit. Anebo „s jídlem" roste chuť? Ani já jsem si tedy neměla nač stěžovat. Po nějakém čase ho prý tenis přestal bavit a byl zase víc doma. Asi o rok později se Daniel začal zajímat o jógu. A doma byla opět lepší atmosféra.

Jeho milenka mi vlastně vyhovuje

Zavedený systém nám léta funguje a já mám stále přehled o tom, s kým se Daniel stýká. Jednou za mnou přišla naše společná kamarádka a chvíli trvalo, než mi citlivě sdělila tu „novinku“. Nebyla první ani poslední. A já jí to neměla za zlé. „Viděla jsem Dana s nějakou ženou a teď se podrž – šli společně za ruku směrem k hotelu! Mrzí mě to,“ vykulila na mě oči a čekala, že propuknu v pláč. Začala jsem se smát a vyrazila jí tím dech. Vysvětlila jsem kamarádce, že nám to tak oběma vyhovuje.

Zásadou je o ničem nemluvit. On je doma báječnej, já se ho nevyptávám. Takže tě poprosím, dál po tom nepátrej,“ požádala jsem ji. Od překvapení ztratila řeč. Myslím si, že kdybychom doma vyložili karty na stůl, skončila by veškerá pohoda. A o tu nechci přijít.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články