Monika Binias o životě po padesátce: Pleti dopřávám drahé krémy, tělo posiluji s mladým manželem ve fitku

Monika Binias o životě po padesátce: Pleti dopřávám drahé krémy, tělo posiluji s mladým manželem ve fitku
Zdroj: Profimedia
Monika Binias si s manželem užívá každou společnou chvilku.Monika, dříve Štiková, si Petra Binias brala před třemi lety.Takhle to Monice a Petrovi slušelo v jejich svatební den.Chybět nesměla maminka Moniky Binias, která je stejně mladistvá jako ona. + 10 fotek+ 11 fotek

Monika Binias (51) je mámou dvou dcer, Ornelly Koktové (30) a Charlotte Štikové (27). V rozhovoru pro Lifee.cz popisuje, jakými změnami si prošlo její tělo po obou porodech a překlenutí 45. roku života. Vysvětluje, že se vzdala knedlíků a vepřového masa, s manželem Petrem (26) pravidelně cvičí a dopustit nedá na drahé krémy, které mají na pleť blahodárné účinky. 

Veronika Nováková
Veronika Nováková 03. 09. 2023 08:00

Nejznámější tchyně Česka, Monika Binias (51) se s mladším manželem, hokejistou Petrem Binias (26) nově přestěhovala do Švýcarska a v našem rozhovoru radí ženám jejího věku, jak pečovat o tělo, aby pro muže bylo stále přitažlivé. Otevřeně mluví také o menopauze, která dle jejího názoru promění i tělo ženy, která je od přírody štíhlá.

"Nejstrašnější je to v období padesátky, dokud nepřeklenete to hrozné období hormonálních změn. Někdo to má třeba jen rok. Potom už ke změnám nedochází, všechno se uklidní a postava se stabilizuje a je to zase jednoduché. Vycházím ze zkušeností, které vidím v naší ženské části rodiny," vysvětluje Monika, která se pyšní mladistvou a vitální maminkou. Je jasné, že geny se v této rodině skutečně nezapřou, jak můžete posoudit v naší galerii.

Monika Binias nejí knedlíky ani vepřové

Moniko, změnila se po padesátce vaše postava? Jak o sebe dbáte?
Je pravda, že co jsem poznala manžela, tak cvičím častěji. Máme zdarma k dispozici perfektně vybavenou posilovnu a hokejová sezona je časově hodně náročná. Rádi proto s manželem využíváme každé příležitosti, kdy můžeme být spolu. Stává se, že pro mě manžel zajede a jedeme si spolu cvičit. On tomu rozumí a ví, jaké konkrétní cviky jsou pro mě vhodné.

Změnila jste také jídelníček?
Oba moc nemusíme vepřové maso. Nejsme žádní fanatici, ale vepřové je pro nás hodně těžké do žaludku. Preferujeme ryby, dále kuřecí a hovězí maso. Vepřové v jídelníčku v podstatě nemáme a já jsem ho nikdy moc nemusela. Dáváme si ho jen, když přijedeme do Česka. Manžel občas chytí slinu a chce jídlo, které je hodně kalorické, proto dávám ke knedlo-vepřo-zelo nebo k výpečkům bramborové nočky. Jsou daleko lépe stravitelné a manžel říká, že v podstatě nevidí rozdíl oproti knedlíkům. Houskové knedlíky v podstatě nejíme, navíc ve Švýcarsku je ani nemáte šanci sehnat. Jedí zde trochu jiné knedlíky. Jsou lepkavé, rozvařené a nechutnají nám.

Co tedy jíte?
Máme rádi saláty, třeba s tuňákem nebo s krevetami, sushi, veškeré ryby a obecně asijskou kuchyni – ať už je to japonská nebo vietnamská. Oblíbili jsme si také indickou kuchyni, která je zde velmi rozšířená a ty restaurace provozují skuteční Indové. Musím uznat, že česká kuchyně je opravdu ze všech nejtěžší na žaludek. Někdy si to rádi dopřejeme, ale je to strašný zabiják. Není to z mé strany žádná póza, protože teď žijeme v zahraničí. Je to prostě fakt. Upřednostňujeme tedy lehčí pokrmy a vynechali jsme pochopitelně také sladké pití, to neexistuje.

Co přes den pijete?
Když nás to někdy chytí, tak pijeme colu zero. Běžně pijeme obyčejnou vodu, do které se dají přidat bublinky nebo cokoliv jiného, aby to nebylo stále stejné – citron, pomeranč nebo máta. Co se týká alkoholu, tak pijeme suché bílé víno nebo červené. Nepijeme ani polosuchá vína, protože v nich je hodně cukru. Občas si dáme koňak, ten máme moc rádi, a to nehledíme vpravo nebo vlevo. Samozřejmě, že po padesátce už se člověk více obaluje tukem, ale to je asi přirozený instinkt těla.

Menopauza a třetí dítě vám s postavou zacvičí

Cítíte, že po 45. roku je potřeba konkrétní části těla více posilovat? Například paže?
Myslím, že to není otázka pětačtyřicítky. Myslím, že žena jede v cyklech. Pokud netrpíte genetickým zatížením obezity, tak s vámi nezacvičí první ani druhé dítě. Do 30. nebo 35. roku to máte v podstatě zadarmo, a to mluvím ze zkušenosti mojí, mé sestry, mámy nebo babičky. Byla jsem schopná sníst o půlnoci dva řízky a na váze to člověk vůbec nezaznamenal.

Kdy přišla změna?
Mezníkem je podle mě třicítka nebo víc než dvě děti. Jakmile je třetí dítě, už máte s postavou práci. Každé dítě s tělem zamává, ale po tom třetím je to strašně vidět a kolem třicítky už se tělo pomalu mění. Druhá fáze přichází v těch pětačtyřiceti. Nejstrašnější je to v období padesátky, dokud nepřeklenete to hrozné období hormonálních změn. Někdo to má třeba jen rok. Potom už ke změnám nedochází, všechno se uklidní a postava se stabilizuje a je to zase jednoduché. Vycházím ze zkušeností, které vidím v naší ženské části rodiny.

Myslíte menopauzu, že?
Ano. Vím, že moje maminka je extrémně štíhlá a velice atraktivní, ale kolem té padesátky byly dva roky, kdy to nebylo úplně stoprocentní. Dokud se to samo zase nesrovnalo. Každá žena tohle období prožívá trošku jinak, některá to zaznamená víc, některá méně. Ale když to nastane – a je jedno kdy – je to pro ženu bez debat těžší období. V téhle době potom tolik nerozhoduje, jak jíte nebo cvičíte. Hormony si zkrátka dělají, co chtějí. Viděla jsem to na své mámě, která je hubená a vysportovaná. I ona měla chvilku, kdy měla problém si postavu udržet.

Kupuji jen drahé krémy, peníze oželím jinde

Jak se vám proměnila pleť? Máte jiné preference ohledně výběru krémů?
Jsou tři věci, které mají velký vliv na to, jak v obličeji vypadáte. Musím zaklepat, že nemám skoro vůbec žádné vrásky, ani mimické. Stejně jako moje maminka nebo babička. Takže zaprvé je to genetika. Potom záleží na tom, zda kouříte. A poslední věc – pokud začnete ve čtyřiceti používat krémy, tak je to pozdě. Je to stejné, jako když v osmdesáti začnete jezdit do lázní. Na západě a konkrétně tady ve Švýcarsku, je kladen velký důraz na prevenci v oblasti lázeňství. Péče o tělo, na to jsou i rodinné programy. Lidé raději investují do svého zdraví, než aby jeli k moři. Tohle se potom všechno sečte. Stejné je to s krémy.

To vám poradila maminka?
Ano. Co jsem ve dvaceti měla první dítě, začala jsem používat kvalitní krémy. Žena by na tom neměla šetřit, i kdyby měla oželet peníze někde jinde. Obličej, ten je vidět pořád. Tomu neuniknete a nejde to zamaskovat. Nebýt líná se večer odlíčit a mít kvalitní pleťovou vodu, ubrousky, denní a noční krém. Nebojím se používat drahé nebo luxusní značky. Tohle nejde obelhat a na těle je to znát. Maminka mi radila: „Maž si lokty, kolena a celé tělo každý večer tělovým mlékem. Používej také dobrá mýdla.“ Už za komunistů jsme používaly mýdla ze západu, protože po těch obyčejných se vám kůže akorát podráždila. Dnes mám pleť elastickou, žádné stařecké šupiny. Hezky jsem tomu předešla.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články