Monika Binias o účasti v Prostřeno: Bylo to ještě víc vyhrocené než na obrazovkách, Sacher neznal žádnou mez

Monika Binias o účasti v Prostřeno: Bylo to ještě víc vyhrocené než na obrazovkách, Sacher neznal žádnou mez
Zdroj: Herminapress
Monika Binias, matka Ornelly Koktové, se zúčastnila televizní soutěže Prostřeno.Mezi VIP soutěžícími nechyběli Sámer Isaa (vlevo), Marie Pojkarová (druhá zleva), Richard Sacher (uprostřed) a Jaro Smejkal (druhý zprava).Právě spisovatel Richard Sacher svým nevhodným a vulgárním chováním zcela narušil kontinuitu pořadu.Podle slov Moniky Binias se o bezpečnost bál během natáčení i televizní štáb.+ 5 fotek+ 6 fotek

V televizním pořadu Prostřeno aktuálně vaří pětice známých osobností a od začátku vzbuzuje velké vášně skandální chování spisovatele Richarda Sachera. Monika Binias v rozhovoru pro Lifee.cz odhaluje zákulisí natáčení - bylo skutečně tak vyhrocené, jak nám televize ukazuje, nebo jde o práci šikovného střihače?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 25. 01. 2023 12:00

Chování národu zcela neznámého Richarda Sachera považuje matka Ornelly Koktové za šokující a vzdálené zdravému rozumu. V rozhovoru pro Lifee.cz tvrdí, že během vyhroceného natáčení se štáb dokonce strachoval o bezpečnost.

„Potom už Prima musela zastavit natáčení a zjišťovat, jestli nebere nějaké prášky. To už se bojíte, že ten člověk udělá něco naprosto nepředvídatelného, třeba že vytáhne rybičku a začne kolem sebe šermovat," popisuje Monika, kterou Sacher - stejně jako další účastníky pořadu - vulgárně napadal. Právní kroky ovšem proti němu podniknout nehodlá.

Jak se Monice podařil soutěžní večer, na to se můžete podívat v pátek 27. ledna v 17.52.

Vládnete u vás v domácnosti kuchyni? Nebo přiloží ruku k dílu i manžel?

Samozřejmě vařím já a za ty roky už toho mám navařeno opravdu hodně. Vařím asi od dvaceti let. Občas to člověka baví, ale v týdnu už se to stává rutinou. To každá žena zná. Když je víc času, vaří se s větší radostí. Vesměs vařím ráda, protože máme rádi domácí jídlo - znám to z dětství. U nás vařila babička i maminka. Polotovary neuznávám a domácí kuchyně je nenahraditelná. Kuchyni vládnu já, manžel vařit neumí. Myslím, že zvládne udělat omeletu - to mi dřív vařil.

Čekala bych, že bude mít jako sportovec rád třeba steaky.

Jednou za čas ano, ale my to v týdnu hodně střídáme. Občas dáme něco českého, dále vařím asijskou kuchyni, italskou, mexickou, ale steaky manžel nevyžaduje. Nejraději máme asijskou a mexickou kuchyni.

Jste velká gurmánka, potrpíte si také na mořské plody?

Ano, to opravdu milujeme. Naopak třeba vepřové maso, to nemusíme. Máme rádi krůtí, kuřecí, často děláme hovězí, ale dopřáváme si také krevety, chobotnici nebo mušle. I šneky máme v jídelníčku - to je pro nás vyloženě pochoutka.

A co bio potraviny? Nakupujete, pokud to má nálepku bio?

Když jdu nakupovat a je to za stejnou cenu jako běžné potraviny, tak to koupím. Ale že bych to nějak prožívala a musela mít bio mléko, tak to vůbec!

Aktuálně jste na obrazovkách televizního pořadu Prostřeno. Co dobrého jste hostům uvařila? Jak jste své menu pojala?

Budu vařit až v pátek, ale moje menu už teď diváci najdou na webových stránkách Primy. Jako předkrm jsem dělala hovězí a lososový tatarák, pak přijde na řadu chřestová polévka, kuře a jako dezert panna cotta. Dělala jsem jídla, která by k sobě mohla sedět a která mám ráda.

Padlo tam, že se s manželem na Prostřeno také rádi díváte. To je pravda?

Ano, tohle my máme opravdu rádi. Uděláme si čas a koukáme se, klidně i zpětně, protože manžel mívá k večeru tréninky. Počkám na něj a většinou se u toho i najíme.

Bylo to natáčení Prostřena opravdu tak vyhrocené, jak se teď dozvídáme z médií? Nebo je to jen šikovně sestříhané?

Bylo to naopak ještě více vyhrocené, než je teď k vidění na obrazovkách. Ten člověk (Richard Sacher - pozn. red.) opravdu neměl záklopku, neznal žádnou mez. Pro zviditelnění by udělal opravdu všechno. Plno věcí ještě přijde. Chvílemi leze pod stůl, svléká se, nadává lidem. Dívají se na to děti a on tam řekne o Sámerovi, že to má rád do zadku. Tohle opravdu řekl. Potom už Prima musela zastavit natáčení a zjišťovat, jestli nebere nějaké prášky. To už se bojíte, že ten člověk udělá něco naprosto nepředvídatelného, třeba že vytáhne rybičku a začne kolem sebe šermovat.

Chápu, měli jste strach o svoji bezpečnost.

Opravdu! Člověk si myslí, že se tyhle věci dějí jen ve filmech, ale když vidíte zprávy z Ameriky, tak někdy skutečně nevíte, co těm lidem běží hlavou. Když je člověk schopen udělat něco podobného v celostátně sledovaném televizním formátu, tak to není úplně v pořádku. Kdyby šel točit porno nebo Love Island, tak tam nejsou žádné meze a hlásí se tam takoví exoti, že je to úplně jedno. A tam by si opravdu mohl dělat, co by chtěl. Možná by dostal přes držku a tím by to skončilo. Ale nikdo by se nedivil, vysílá se to večer. Jenže Prostřeno se vysílá odpoledne a vážně na to koukají senioři nebo mámy s dětmi. My na to s dětmi také koukali, proto mi jeho chování přijde úplně mimo dimenzi - bylo to strašné. On nám to bohužel celé zkazil.

Nezvažujete vůči němu podniknout nějaké právní kroky?

Já vůbec ne. Vkládat do tohoto člověka energii a peníze nemá cenu. Tím si jen uškodíte. Ono se mu v hlavě stejně nerozsvítí, takže ve výsledku je to úplně jedno. Navíc si myslím, že on ani nic nemá, na něm není co vysoudit. Člověk musí zhodnotit pro a proti, spíš být v klidu. Lidé ze štábu říkali, že některé věci budou archivovat, protože se bojí, že se tenhle pán za půl roku vzpamatuje a bude se na ně snažit něco vytahovat. Bojí se, aby je nepoškodil.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články