Největší váhové proměny českých hvězd: Pavla Tomicová zhubla na prahu šedesátky, Martin Zounar dal dolů skoro 30 kilo

Největší váhové proměny českých hvězd:  Pavla Tomicová zhubla na prahu šedesátky, Martin Zounar dal dolů skoro 30 kilo
Zdroj: Herminapress/Profimedia/koláž Lifee
Herečka Pavla Tomicová úspěšně shodila 35 kilogramů a váhu si od té doby drží.Proměna Pavly Tomicové byla nejnápadnější v létě 2022, kdy se předvedla v Karlových Varech.Takhle herečka vypadá dnes.Pavla Tomicová se před zhubnutím pustila do StarDance.+ 30 fotek+ 31 fotek

Leden je měsícem předsevzetí a mnoho známých osobností může být skvělou inspirací – jak se jim podařilo zhubnout a novou postavu si také udržet. Herec Martin Zounar (56) skončil s návštěvami fastfoodu a vaří si sám, herečka Marika Procházková (49) více naslouchá svému tělu, herečka Pavla Tomicová (61) konečně pravidelně jí a herečka Mahulena Bočanová (56) skončila s přejídáním. Co dalšího poradili?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 01. 2024 08:00

Jak nám před časem svěřila herečka Mahulena Bočanová (56), s váhou musela v průběhu pandemie bojovat také ona sama – přibrala 15 kilogramů, které se jí úspěšně podařilo zase shodit. "Když jsem se přestala přežírat a začala normálně chodit do práce, tak to zase spadlo dolů," říká herečka, která prý nemá sklony k tloušťce, pokud jí zdravě. "Nesmíte si zakazovat jídlo, ale jíst pravidelně a málo," radí herečka.

"Nic si nezakazovat a nemít hlad, aby člověk neměl toho strašáka v hlavě. Já sama se občas zapomenu najíst, až pak mi naskočí, že bych měla, abych nebyla večer hladová," popisuje Mahulena své zápolení s váhou. "Takže teď jím třetinově, ale pravidelně. Proto nemám hlad." Jak se podařilo zhubnout dalším našim hvězdám showbyznysu?

Pavla Tomicová zhubla 35 kilogramů

Herečka Pavla Tomicová (61) zhubla na prahu šedesátky neuvěřitelných 35 kilogramů. Jak se později ukázalo, roli možná hrál i stres z rozchodu se svým životním partnerem, nicméně herečka i médiím přiznala, že s váhou bojovala celý život – a konečně se zadařilo s její ručičkou pohnout.

„Začala jsem hubnout už dřív, ale je to vidět až teď v létě. Někdy od září to šlo pozvolna a pak rychleji. Všem říkám, že důležitá je správná a pravidelná strava,“ radila Pavla Tomicová v rozhovoru pro Blesk v létě roku 2022. „Cítím se dobře a to je pro mě to nejpodstatnější. Jsem lehčí, což je úplně úžasné,“ dodává herečka, které se dodnes podařilo váhu udržet na uzdě.

Doporučené video: Martin Zounar v talk show Na kafeečko

Martin Zounar dal dolů téměř 30 kilogramů

Herec Martin Zounar (56) vydal koncem roku 2022 knihu Jíst, či nejíst. To je, oč tu běží. V ní velmi detailně popisuje svoji dvouletou cestu od 128 kilogramů k současné stovce. Dnes se nepřejídá a nezdravé fastfoody vyměnil za hodně ovoce, zeleniny a domácí kuchyně. „Když mám ráno trošku času, tak si nakrájím banán, jablko, dám si jogurt, do toho müsli, a to miluju," říká herec, který je po této zdravé snídani zpravidla sytý dobré tři hodiny. Pak přichází čas na svačinu. „Protože mám rád fresh džusy, i když je v nich vlastně přirozený cukr, tak si dám. A k tomu třeba obloženou housku nebo chleba, celozrnný. Je v tom šunka, kousek mozzarelly, rajčata, pesto, paprika," poukazuje.

V čase oběda si nic neodpírá, ale volí menší porce. „Když už si dám guláš, tak mi stačí klidně jeden knedlík, jsem spokojený a užil jsem si to. Ale jinak si dám jakékoli maso, těstoviny, cokoli," říká oblíbený bavič, který si například velmi oblíbil rizoto. „Dám cibuli, trochu olivového oleje, kuřecí maso, dvě velká prsa, do toho na kolečka mrkev. To osmahnu. Na to vařenou slitou rýži. Promíchat, dochutit, hotovo."

Marika Procházková je rovněž o 30 kilo lehčí

Herečka Marika Procházková (49) zhubla podobně jako Martin Zounar v průběhu dvou let krásných 30 kilogramů. Jak prozradila Lifee.cz, stačilo jí pouze naslouchat svému tělu. Kila šla dolů naprosto přirozeně, sama od sebe.Po bílé mouce je mi těžko, bílý cukr mi způsobuje bolesti hlavy a příliš častá konzumace masa únavu. Takže je mi lépe s moukou žitnou, sladím medem, agávovým sirupem nebo třtinovým cukrem a maso si dávám svátečněji," odhaluje v našem rozhovoru herečka, kterou můžeme znát ze seriálů Trpaslík nebo Modrý kód.

"Víte, pro každého je blahodárného něco jiného. Já jen konečně začala poslouchat své tělo. Vnímat, co mu dělá a co nedělá dobře. A evidentně právě to je pro něj blahodárné…," míní herečka a proměny si všimli také její fanoušci. Co jí vzkazují prostřednictvím sociálních sítí? Byla hezká, i když byla oplácaná, mám ji jako herečku moc ráda," vzkazují. „Vždycky byla pěkná ženská a teď ji to ještě omladilo," shodují se.

Na fotografie těchto a dalších známých osobností, kterým se podařilo dát dolů přebytečné kilogramy, se můžete podívat v naší fotogalerii.

Související články

Další články