Nevysvětlitelné zmizení pětileté Dulce Marii Alavez: Únosce ji odvedl z parku plného dětí. Pátrání pokračuje dodnes

Dulce Maria Alavez
Zdroj: Profimedia

Jednoho zářijového dne roku 2019 vzala Noema Alavez Perez své děti do parku ve čtvrti Bridgeton v New Jersey, kde bydleli. Zatímco si ostatní děti hrály na houpačkách, pětiletá Dulce Maria zmizela. Někdo ji během krátké chvíle unesl.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 05. 2024 16:00

Policie holčičku hledala široko daleko. Bylo vyhlášeno celostátní pátrání a v médiích zveřejněna možná podoba únosce. Dodnes se ji ale nepodařilo najít. Její rodina a vyšetřovatelé se ale nevzdávají, někde přeci musí být...

Jen jeden krátký moment

Dulce byla naposledy viděna 16. září 2019 v rekreační oblasti Bridgeton City Park. Holčička si tehdy hrála venku se svým tříletým bratrem. Jejich matka seděla jen pár metrů od nich v autě, kde pomáhala dalšímu dítěti s domácími úkoly. Po chvilce se k nim vrátil uplakaný Dulcein bratr s tím, že neví, kam jeho sestřička zmizela.

Perez okamžitě vytočila linku 911. Další den vznikla početná skupina policistů, kteří měli prohledat okolí parku. Přestože měli k dispozici její podrobný popis, vypadalo to, že se musela "propadnout do země". Beze stopy.

Špatné tipy a slepé uličky

Měsíc po dívčině zmizení přišel jeden svědek na policii s popisem muže, kterého viděl v den únosu v parku. Podobizna hispánského muže se světlou pletí, s bílým tričkem, modrými džínami a bílou baseballovou čepicí, obletěla celou zemi. Mělo mu být okolo 35 let. Řídil červenou dodávku a měl mít s sebou jedno, nebo dvě malé děti.

Policie kvůli tomu zřídila speciální linku, kde však dostávala jen falešné tipy. V roce 2020 tam navíc někdo nahlásil, že nalezl Dulce mrtvou. To se záhy dostalo na sociální sítě, což značně ztížilo vyšetřování.

Pátrání po Dulce Marii stále pokračuje

Před třemi lety FBI a Národní centrum pro pohřešované a zneužívané děti zveřejnily dva snímky, jak by mohla Dulce nyní vypadat. I nadále tak všechny příslušné orgány prověřují každou stopu, byť vždy končí slepou uličkou. Prokuratura se ale nevzdává. Hodlají dívku najít živou, nebo mrtvou. Podaří se jim to někdy? A co když je dívka v jiné zemi? Neměli by kriminalisté zvážit i mezinárodní spolupráci?

Zdroje informací:
Wikipedia.org: Disappearance of Dulce Maria Alavez
Allthatsinteresting.com: Inside The Chilling Disappearance Of Five-Year-Old Dulce Maria Alavez

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Související články

Další články