Milan (23): U přítelkyně jsem měl noční můru a slyšel děsivé zvuky. Pátrání v historii domu nás dovedlo k mrazivému vysvětlení

Milan (23): U přítelkyně jsem měl noční můru a slyšel děsivé zvuky. Pátrání v historii domu nás dovedlo k mrazivému vysvětlení
Zdroj: Unsplash

Milan dostatečně neposlouchal, co se mu přítelkyně Lucka snaží říct. V domě, kde žila se svým otcem, se necítila dobře. Měla pocit, že tam straší. Milanovi to přišlo přitažené za vlasy a těžko tomu věřil. Nakonec čelil něčemu, co by rád ze své paměti vymazal.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 18. 12. 2022 18:00

Přítelkyně Lucie (20) si často stěžovala, že se v bytě, kde žije se svým otcem, necítí dobře. Svým vyprávěním mi naznačovala, že si myslí, že tam straší. Jako realista jsem se jí vždycky snažil vysvětlit, že je to nesmysl. To ale jen do chvíle, než jsem u ní pár nocí přespal. Velmi rychle jsem pochopil, co se mi celou dobu snažila říct.

Přítelkyně naznačovala, že v jejich domě straší

Lucka ještě stále bydlí se svým otcem. Matka jí zemřela již před lety a s tátou žije proto, aby nebyl sám. Sotva náš vztah nabral na obrátkách, začala se mi svěřovat se svými pocity. Šlo o to, že se doma necítila dobře. S tátou bydleli v šestém patře starého činžáku. ,,Mám pocit, jako by někdo chodil po chodbách,“ přiznala jednou. ,,Slyším kroky a někdy dokonce i pláč,“ vyprávěla. Nikdy neřekla napřímo, že má na mysli ducha. Zjevně měla strach, že bych jí nevěřil.

Čekala, až se pro otce uvolní místo v domově seniorů a ona bude moci z domu odejít. Nevěděl jsem, jak jí pomoct, a tak jsem jí nabídl, že se k nim na nějaký čas nastěhuji. Zprvu se mi to snažila rozmluvit, ale nakonec souhlasila. Nutně jsem potřeboval zjistit, co se mi snaží říct. Doufal jsem, že to bude celé jinak a já budu moci říct, že má jen bujnou fantazii.

Do bytu se snažil někdo dostat

První dvě noci jsem v bytě nezaznamenal nic divného. To až tu třetí. Měl jsem ošklivý sen o ženě, která chodila po chodbách domu. Byla celá od krve a snažila se vejít jednoho z bytů. Sen byl tak živý, že jsem se z něj snažil probudit. Tiše jsem vstal a šel se do kuchyně napít. Procházel jsem kolem vchodových dveří, a právě tam mě polil studený pot.

Jako by kolem mě proudilo ztělesněné zlo. Opíral jsem se o futra a těžce oddychoval. Za dveřmi jsem slyšel zvuky, jakési sípání a kvílení. Chtěl jsem zavolat Lucku, ale nevydal jsem ze sebe ani hlásku. Hlavou mi projel celý můj život. Cítil jsem, že pokud se něco nestane, udusím se. Pak se všude rozsvítila světla.

Bylo to víc než děsivé. Lucku to ale díky bohu probudilo. Našla mě v chodbě celého bledého, odvedla mě do obýváku a tam se mě snažila probrat. ,,Já ti to říkala. Něco se tu děje,“ špitla hlasem plným strachu. Trvalo mi pár minut, než jsem přišel k sobě.

Ve výtahové šachtě kdysi zemřela mladá dívka

Ve zkratce jsem jí povyprávěl, že se mi zdálo o mrtvé ženě, která bloudí domem. ,,To se mi zdá také hodně často,“ hlesla. Usnuli jsme v objetí na gauči. Ráno, když jsem se probudil, jsem si připadal jako zbitý pes. Na nic jsem nečekal a s Luckou jsme začali pátrat, co se v domě děje. Postupné kroky nás dovedly až k dávnému úmrtí.

V domě kdysi ve výtahové šachtě zemřela mladá dívka. Jak se do ní dostala a proč jí nikdo nepomohl, na to jsme nepřišli. Jen jsme věděli, že už v tom domě Lucka s otcem nemůže bydlet. Vzal jsem je oba k sobě. Mrzí mě, že jsem jí více nenaslouchal, když se mi snažila říct, že v domě straší. Teď už jsme snad všichni v bezpečí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články