Co utuží váš vztah: 4 zvyky z lásky, které stojí za to vyzkoušet

Rozkvetlá třešeň je klasika.
Zdroj: Pixabay
Líbat se můžete i pod břízou, když nemáte po ruce třešeň.Oslavte svůj lásky čas.Pořádně se do toho položte.Hlavně sehnat strom.+ 1 fotka+ 2 fotky

Máme tu první máj, který je považován za svátek všech zamilovaných, a páry společně s chutí vylézají ven a vášnivě se líbají pod rozkvetlou třešní. Polibek pod stromem ale není jediný zvyk, který mohou zamilovaní lidé praktikovat.

Redaktor
Redaktor 01. 05. 2018 17:14

Polibek pod rozkvetlou třešní

Ano, máme tu 1. máje, tak není možné pusu pod stromem nezmínit. Tisíce lidí ve svátek zamilovaných míří na Petřín a po zdolání velkého kopce se na sebe vrhnou pod co nejrozkvetlější třešní. To pro vás, dámy, znamená, že do roka a do dne neuschnete. Dříve to znamenalo něco jako příslib svatby, tak ho koukejte natlačit pod třešeň, nebo alespoň pod břízu.

Zámeček pro štěstí

Tento zvyk je sice spojen spíše se svatým Valentýnem, který se více oslavuje v Americe, ale pokud chcete vaši lásku patřičně oslavovat, můžete přistoupit i na to, že si vezmete „zámeček lásky“ a zamknete ho na jednom z mostů. Přinese vám to do vztahu štěstí i harmonii.

Chodníčky lásky

V některých krajích bylo zvykem vysypávat takzvané chodníčky lásky, kdy místní vysypou cestičky z písku, vápna, pilin nebo otrub, které následně spojí domy milenců. Mělo to značit propojení domovů dvou zamilovaných lidí, kteří posléze mohli mít veselku a nemálo potomků.

Vztyčování májek

V některých vesnicích se vztyčování májek dodnes dodržuje. Mladíci vezmou z lesa strom a ten osekají. Na něj navěsí fáborky, šátky, květiny, zkrátka ho pořádně ozdobí a takzvanou májku hlídají celou noc. Kluci z vedlejší vesnice přeci nemohou dostat prostor, aby ji podřízli a ukradli. Menší májky mohou chlapci postavit před domy svých milých.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články