Láska za horami: Jaká jsou úskalí vztahu s cizincem

Láska za horami: Jaká jsou úskalí vztahu s cizincem
Zdroj: Unsplash

Osud si nevybírá a na národnost se neptá. Pokud to zajiskřilo mezi vámi a mužem z jiné země, je dobré vědět, co můžete očekávat a jaké jsou tamní zvyky. Předejdete tak nepříjemnému nedorozumění či faux pas. Co byste si měla promyslet, než vstoupíte do vztahu s mužem jiné národnosti?

Martina Maksymovová
Martina Maksymovová 01. 03. 2020 12:00

Každý národ má své zvyklosti a tradice. Možná chcete zažít něco neobvyklého a možná vám nevyhovuje mentalita českých mužů. Pojďte se podívat, co vše může váš vztah s mužem z jiného koutu světa ohrozit.

Tolerance na prvním místě

Vztahy s muži jiných národností nebývají jednoduché. Na nějakou dobu se mohou proměnit i ve vztahy na dálku, minimálně po dobu, kterou budete trávit ve své domovině. I pro rodiny takových partnerů jejich vztah může skýtat různé výzvy. Pro udržení svazku s cizincem je důležité, aby oba vyvinuli určité úsilí, byli dostatečně tolerantní, flexibilní, psychicky odolní a otevření novým možnostem i způsobům života. Zajisté se takový vztah prodraží pravidelným cestováním, což může být pro partnery také zátěž. Není to tedy vztah pro každého.

Jazyková bariéra

Nenechte se zmást poblázněnými hormony a fascinující exotikou. Střízlivě vezměte v potaz zejména jazykovou bariéru, která dříve či později může velmi ovlivnit váš vztah. Naučit se pár zamilovaných slovíček a základních frází zvládne každý. Pokud si ovšem s mužem ráda povídáte a je pro vás důležité pravidelné sdílení a vyjadřování pocitů, zvažte, zda rozdílná jazyková výbava nebude problém. Poměrně nepříjemné může být i setkávání s přáteli a rodinou, kterým nebudete rozumět.

Kde budeme žít?

Problém může nastat ve chvíli, kdy oba příliš lpíte na rodné "hroudě" nebo neradi děláte kompromisy. Pokud si oba představujete život ve své zemi, jeden z vás se bude muset přizpůsobit, což se může časem stát důvodem k hádkám a vyčítání. Odlišná kultura i prostředí jsou sice lákavé, ale v některých případech je důležité mít kolem sebe dostatečnou oporu, přátele a rodinu.

Právní otázky

Je dobré zvládat nejen cizí řeč, ale zároveň se obeznámit i s tamními zákony, zejména pokud byste se v cizí zemi chtěla vdávat, získat občanství nebo mít děti. Neznalost zákona neomlouvá a v tomto případě je opět na zvážení, zda pro vás není výhodnější a jistější nechat se oddat se ve své rodné zemi. Nehledě na to, že ne všichni budou mít ve váš „velký den“ na letenku...

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články