Psycholog Facebook: Proč hledáme pomoc na sociálních sítích místo u skutečného odborníka?

Recept: Jednu pilulku Facebooku každý den a budete zdravá jako rybička. Rybička v odpadní stoce.
Zdroj: Pixabay.com
Je to jasné, máte facebookovinu.Strach z lékařů je zbytečný. Není v jejich zájmu vám uříznout nohu jen tak.Na sociálních sítích se pravou diagnózu nedozvíte."A mám teda kašel, nebo ebolu?"+ 2 fotky+ 3 fotky

Ať už se jedná o malý pupínek na neobvyklém místě, nebo se vám najednou venku zatočila hlava (což se vám samozřejmě nikdy předtím nestalo), přirozená člověčí zvědavost vás donutí ihned po příchodu domů sednout k počítači a vyhledat diagnózu. Věřte tomu nebo ne, ani dvacet matek stejného názoru v diskuzi pod vaším příspěvkem vaše dítě nevyléčí.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 11. 09. 2018 08:56

Odborníci z Velké Británie přišli s tvrzením, že až přes sto tisíc lidí mezi 14. a 30. rokem života alespoň jednou ročně zabrousí na internet, aby našli odpověď na to, jak vyléčit neduhy různých druhů. To ale není vůbec šťastná volba, naopak, mnohdy to může skončit až katastroficky.

Co nás ale odrazuje od toho zajít si k lékaři? Spousta lidí vám bude tvrdit, že nemají čas. Musí chodit do práce a objednat se trvá dlouho a beztak to do té doby určitě přejde. To je dost možné, že „to přejde“. Ale taky nemusí a z malé kuličky kdesi na vašem těle se může vyklubat nádor. Nebo taky ne. Ale právě proto nás svět obdařil lidmi učenými, abychom se nemuseli zbytečně dohadovat, jestli jste se jen někde praštili, nebo máte smrtelně vážnou nemoc. Na tu bohužel neexistuje lék a zaručeně umřete, pokud se nepřihlásíte do kurzu „Dýcháme s Evou – objevte tajemství alternativní medicíny“.




Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě. Většina z nás vlastní mobilní telefon a pár pohyby palcem zdoláte ten těžký úkol, že zavoláte sestřičce a objednáte se. Tím si ušetříte spoustu pochybných dohadů o stavu vašeho zdraví a odpustíte si konspirační teorie o černotě vašich plic, protože postel ve vaší ložnici stojí na nesprávném místě.


Zahoďte tedy všechny nesmyslné výmluvy, a pokud vás něco trápí, vyhledejte patřičného lékaře. Lékaři jsou lidé moudří, tudíž nebudou mít potřebu se vám smát, ať už se vaše bolístka týká čehokoliv. Nemají to zapotřebí. Jsou tu od toho, aby vám pomohli a konstruktivně došli k nejlepšímu možnému způsobu vyřešení vašeho problému.


Na rozdíl od agresivních anonymů na Facebooku, kteří vás neznají, v životě vás neviděli a teď vám cpou svá moudra jako ta nejpravdivější a jediná správná. Protože lékaři jsou součástí systému, očkování smrdí a všechno je to žumpa a podplacené, o pojišťovnách už vůbec nemluvě. A doktor Google vám pokaždé, ale pokaždé najde nějaký symptom, podle kterého máte určitě rakovinu.


No máte tohle zapotřebí?


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články