Smrkáte krev? Nemusíte se hned lekat. Tělo se jen brání

Jestli se vám na kapesníku objeví kre, nelekejte se,
Zdroj: zdroj: pixabay
Občas se stane, že vysmrkáte krom hlenu i krevMůže to znamenat třeba angínu, nebo jen lehké nachlazeníJestli máte křehčí nosní žilky, je to hned. NepanikařteKdyž se vám krev nespouští každý den, není důvod k panice+ 1 fotka+ 2 fotky

Stalo se vám někdy, že se vám naplnil nos rýmou a místo samotných hlenů jste smrkali i krev? Jestli ano, nepanikařte a raději zalehněte. Chřipka, nebo angína je na cestě.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 23. 03. 2018 17:00

Když tělo bojuje

Když tělo napadne vir, uchytí se na tom nejslabším místě v těle. V období chladného počasí a zimy to většinou bývá nosohltan, kde vir napáchá paseku tím, že vyvolá rýmu. Tělo si tento útok nenechá líbit a začne se urputně bránit. K dispozici má celkem tři způsoby obrany.

Zvýšená teplota

To je důvod, proč by se zvýšená teplota nikdy neměla srážet dolů. Zvýšená teplota většinu virů zahubí.

Donutí tělo ulehnout do klidového režimu, v klidu má totiž čas veškerou svou energii dávat do boje proti virům. Není tedy vůbec dobré žádnou nemoc a nachlazení přecházet. Tělu takto s viry nijak nepomáháte.

Překrvení sliznice může způsobovat smrkání krve

Když je po boji, nebo má nepřítel mírnou přesilu, vyšle do postiženého místa čerstvou krev, ve které jsou obsaženy bílé krvinky, které hubí viry a mikroby. Tím, že se nám nos prokrví, začne spouštět hlen, který viry vyplavuje ven. U napadeného krku zase způsobuje kašel. Je tedy špatné kašel zadržovat a při rýmě nadměrně používat nosní kapky.

Jestli máte v nose slabší žilky, anebo moc smrkáte, krev se pravděpodobně spustí a vy ji vysmrkáte do kapesníku. Krev se nejčastěji objevuje ráno, kdy je nos plný hlenů, které nasbíral za noc.

Kdy jít za lékařem?

Ve většině případů rozhodně není důvod k panice. Pomoci tělu můžete zvýšením příjmu vitamínu C nebo K. Pokud ale krvácíte hodně, často a je problém krvácení zastavit, k lékaři si určitě zajděte.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články