Salát z ředkviček: Připravte si lehce pikantní jarní pochoutku s majonézou, šunkou a sýrem

Ředkvičky jsou jedním z prvních druhů jarní zeleniny a právě teď si na nich můžeme pochutnat. Jejich lehce pikantní chuť a vysoký obsah vody z nich dělá vítané osvěžení salátů či pomazánek. Zkuste si připravit ředkvičkový salát s majonézou, šunkou a sýrem.

Jana Jánská
Jana Jánská 09. 05. 2025 14:00

Podle kulinářského webu Toprecepty.cz se ředkvičky z 95 % skládají z vody a ve 100 gramech obsahují pouze 11 kcal, což znamená, že je tato zelenina výborná pro dietáře a milovníky zdravé stravy. Ředkvičky jsou nejlepší syrové, a to třeba v salátech nebo ještě lépe ve svěží pomazánce vyrobené například z tvarohu nebo čerstvého sýra. Cibulky ředkvičky mají jemně pikantní chuť díky obsahu hořčičného oleje.

Jak připravit ředkvičkový salát s majonézou

Příprava chutného salátu z ředkviček není vůbec složitá. Na tento recept budete potřebovat:

  • 300 g ředkviček
  • 100-200 g majonézy
  • 50 g šunky
  • 50 g tvrdého sýra
  • 1 špetka soli
  • ocet (nebo citronová šťáva)
  • mletý pepř
  • pažitka

Ředkvičky neloupeme, ale dobře opereme a nakrájíme na tenké plátky. Šunku nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme najemno. Majonézu lehce rozředíme octem nebo citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Vše smícháme dohromady a na závěr vmícháme nadrobno nakrájenou pažitku. Ředkvičkový salát podáváme s čerstvým pečivem.

Související články

Další články