Saskia Burešová a její trik, jak vypadat mladší: Vlasy si musíte barvit o odstín světlejší, než jste měly ve třiceti

Legendární televizní hlasatelka Saskia Burešová podpořila finalisty soutěže Muž roku v Náchodě.V Náchodě zůstala Saskia Burešová také na vyhlášení soutěže Anděl mezi zdravotníky.V rozhovoru pro Lifee.cz Saskia Burešová odhalila, že brýlí má doma hezkých 10 kousků.Všechny brýle ovšem podle Saskie Burešové musejí ctít tvar jejího obličeje.+ 5 fotek+ 6 fotek

Moderátorka Saskia Burešová (77) prozrazuje v rozhovoru pro Lifee.cz, jaký je její vkus na muže, ale odhaluje také tajemství svých brýlí a ikonického účesu. Trend přiznaných šedin prý dohánět nehodlá a raději sází na svoji osvědčenou barvu, která musí být vždy o odstín světlejší než ta původní. Co dalšího čtenářkám Lifee.cz poradila?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 29. 08. 2023 08:00

Moderátorka Saskia Burešová (77) už se směje poznámkám na svůj účes, který mnozí považují za ikonický. Tvrdí, že má zkrátka jen hodně vlasů, které za dlouhých 56 let její televizní kariéry už samy drží tvar. Prozradila ovšem také skvělý vizuální trik, jak si ubrat roky. "

Zpěvačka Judita Čeřovská, nádherná tmavovláska a krásná žena, mi říkala: "Až budeš starší, vzpomeň si, že vždycky musíš mít o odstín světlejší vlasy, protože světlejší barva lichotí obličeji. Když si dáš černou, bude to ke staršímu obličeji velmi tvrdé." Proto se řídím její radou," ​poukazuje jedna z našich nejznámějších televizních hlasatelek, která tři roky před osmdesátkou vypadá stále báječně.

Saskia Burešová má ráda statné muže

Paní Burešová, jací muži se vám líbí?
Jsou to muži charismatičtí. Vzhled je sice důležitý, ale není podstatný. Je důležité, co z toho muže vyzařuje a co vám předá, jakou energii.

Když se ohlédnete na své osudové muže, co mají společného?
Musí to být muž vtipný, mít ono charisma, ale je velmi těžké to popsat. Musí mít kouzlo osobnosti.

A z fyziologických rysů?
Měl by být statný, vysoký, zkrátka aby to byl chlapák.

Máte nějaké preference ohledně barvy vlasů?
To nerozhoduje. Jen co otevře ústa, tak přesně vím, na čem jsem. Může být brunet, blonďák, to je jedno. Ale musí z něj něco vyzařovat.

Saskia Burešová nosí ikonický účes a nemá šediny

Paní Burešová, váš účes patří mezi ty ikonické. Jak byste jej zhodnotila v průběhu let?
Všichni říkají, že mám stále stejný účes, ale to není pravda. Úplně původně, když jsem před 56 lety začínala, tak jsem mívala dlouhé černé vlasy. Později se vlasy pochopitelně mění, takže jsem si to zkracovala a musíte si dát také nějakou barvu. Ale vzhledem k tomu, že mám hodně vlasů a už jsou zvyklé na určitý účes, proto vypadají pořád podobně. Kdybych si udělala cokoliv, tak za chvilku hodím hlavou a mám to zase tak, jak jsem to měla.

Napadlo vás třeba změnit barvu na blond?
Ne. Měla jsem světlejší barvu, ale potom jsem se zase vrátila k té původní barvě. Mám černé vlasy, ale aby to nebylo tvrdé. Zpěvačka Judita Čeřovská, nádherná tmavovláska a krásná žena, mi říkala: "Až budeš starší, vzpomeň si, že vždycky musíš mít o odstín světlejší vlasy, protože světlejší barva lichotí obličeji. Když si dáš černou, bude to ke staršímu obličeji velmi tvrdé." Proto se řídím její radou.

Velkým trendem jsou přiznané šediny. Ukázala byste šediny?
U mě je to problém, protože já šedin moc nemám a vypadalo by to jen jako odrost. Nemám tolik šedivé vlasy. Je lepší to zakrýt, aby to nevypadalo neupraveně. Když jsou vlasy úplně šedé, tak to beru. Někdo má šedé vlasy a už je nebarví. Ale když máte jen šedivou pěšinku, vypadá to opravdu hrozně. Je lepší si to obarvit.

Saskia Burešová ráda nosí růžové brýle

Četla jsem, že vaše brýle jsou natolik legendární, že by mohly předvídat dobu. Jak vnímáte své brýle?
Jsem velmi konzervativní a odráží se to pochopitelně v mých brýlích. Mám asi deset různých brýlí a samozřejmě je střídám. Ale nikdy jsem nenosila brýle, které by mi neslušely, třeba úzké brýle. Vždycky se snažím, aby to byly brýle, které dobře korespondují s typem mého obličeje. Ale mám jich několik. Mám růžové brýle, sluneční nebo zlaté. Někdy si nasadím i ty růžové, aby den byl hezčí. Občas tedy člověk růžové brýle potřebuje.

Související články

Další články