Škola etikety s Julií: Lze jíst hamburger elegantně? Vhodné je ho rozpůlit a ukusovat malá sousta, radí expertka

Jak jíst burger, abychom přitom vypadali ve společnosti elegantně? Společně s expertkou na etiketu Julií Balobanovou jsme se na tento drobný zádrhel podívali do detailu. Příborem burger jíst nemusíte, ale pár zásad by tu bylo. 

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 20. 08. 2023 18:00

​V letních dílech Školy etikety s Julií Balobanovou jsme se zaměřili hlavně na eleganci ženy ve společnosti. Rozebrali jsme nošení a odkládání slunečních brýlí, viditelné spodní prádlo i společenský posed v šatech.

V aktuálním kratičkém díle vám poradíme, jak je možné ukázat alespoň trochu elegance při konzumaci hamburgeru.

Hamburger nemačkáme ani nerozkládáme na kousky​

"Bohužel neexistuje jeden jediný způsob, pomocí kterého byste dokázali sníst hamburger elegantně. Etiketa nám říká, že se burgery jí rukama, protože se jedná o finger food," uvádí k tématu Julie Balobanova.

"Burger se nerozkládá na menší kousky. Ideálně byste jej měli rozpůlit, uchopit pevně oběma rukama a jíst po malých soustech," radí expertka na etiketu pro Lifee.cz.

Na to, jak by to mělo i nemělo vypadat, se můžete podívat do našeho návodného videa v úvodu článku.

Škola etikety s Julií: Lze jíst hamburger elegantně? Vhodné je ho rozpůlit a ukusovat malá sousta, radí expertka

Mgr. Julie Balobanova je lektorka etikety pro elegantní ženu a spisovatelka. Propagátorka elegantního a vybraného chování. Absolventka Vysoké školy mezinárodních a veřejných vztahů, obor diplomacie, se již více než pět let věnuje tématu etikety a elegantního chování ve společnosti. Ve svých kurzech učí ženy základům etikety a jak být nezapomenutelnou.

„Lidé s námi zacházejí tak, jak jim to dovolujeme. Začněte více přemýšlet o svém chování vůči okolí a uvidíte, jak se svět kolem vás mění,“ uvádí na svém profilu na Instagramu, kde ji sleduje přes třicet tisíc lidí, kteří se díky jejím radám nedopustí ve společnosti faux pas.

Spolupráce na videu:

Námět a scénář: Kristina Vodičková
Režie a scénář: Jakub Patera
Styling J. Balobanové: Alina Sedina
Prostory: Restaurace Šeberák

Související články

Další články