5 tajných tipů Elle Macpherson pro krásné vlasy: Od sporadického mytí po hedvábné povlečení

5 tajných tipů Elle Macpherson pro krásné vlasy: Od sporadického mytí po hedvábné povlečení
Zdroj: Showpix
Australská supermodelka Elle Macpherson patřila k ikonám 80. a 90. let. Tehdy se jí začalo přezdívat The Body, tedy tělo.Nemenší pozornost ale poutaly její úchvatné blonďaté kadeře. Teprve v 58 letech Elle Macpherson prozradila, jak se o ně stará.Po letech barvení dává Elle Macpherson přednost přirozené barvě vlasů. Naštěstí podle svých slov ještě nemá šediny...
O vlasy se snaží pečovat jak zevnitř, zdravou stravou a dostatkem tekutin, tak zvnějšku. Třeba méně častým mytím nebo spánkem na hedvábném polštáři.+ 3 fotky+ 4 fotky

Jestli něco supermodelku Elle Macpherson skutečně proslavilo, byly to vedle postavy snů její nepřehlédnutelné blond lokny. Nyní, v 58 letech, zveřejnila slavná Australanka pět zásad, kterými se v péči o své vlasy řídí. A přiznala také, že ne vždy tomu tak bylo.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 05. 04. 2022 12:30

Elle Macpherson, přezdívaná The Body (tělo - pozn. red.), patřila v 80. a 90. letech k nejvyhledávanějším světovým modelkám. I dnes, vzdor blížící se šedesátce, vypadá pořád o mnoho let mladší a moc dobře ví, jak na to. O poznatky v péči o vlasy se podělila s webem WelleCo.

Kvalitní strava

Není žádným tajemstvím, že krása začíná uvnitř. Toho si je dobře vědoma i Elle. Proto poctivě dbá na zdravý jídelníček a dostatek tekutin. Pokud totiž tělo přijímá potřebné živiny a vitaminy, odrazí se to i na vlasech. "Věřím, že když budu tělu dodávat to, co potřebuje, bude přirozeně vzkvétat. Po těch letech úprav a prodlužování si to moje vlasy skutečně zaslouží," míní Elle.

Chraňte vlasy před UV zářením

Stejně jako pokožku je důležité chránit před UV zářením také vlasy. Supermodelka proto doporučuje nosit v létě klobouky se širokou krempou, které chrání před sluncem tvář i kadeře. "Nosím velký kovbojský klobouk, kdykoli jdu na pláž," poukazuje Elle.

Nemyjte si denně hlavu

Australská legenda přehlídkových mol si podle svých slov myje vlasy obden až jednou za tři dny. Častější mytí zbavuje vlasy přirozené mastnoty a hrozí jim, že nebudou tak dobře růst.

Respektujte přirozenou barvu vlasů

Měnit barvu vlasů je sice vzrušující, ale kadeřím to rozhodně neprospívá. Elle proto ženám doporučuje přijmout přirozenou barvu vlasů. "Jeden čas jsem měla superblond vlasy. Nevypadalo to nijak zvlášť dobře, ale tehdy jsem si myslela opak," poukazuje Elle. "Dnes se pomalu vracím ke své původní barvě. Naštěstí mě ještě netrápí šediny, proto jsme se s mým kadeřníkem dohodli, že si u kořínků nechám svou přírodní barvu," rozplývá se Elle.

Hedvábné povlečení

Poslední dobou stoupá poptávka po hedvábném povlečení. A není divu. Podle studií pomáhá předcházet třepení konečků vlasů a vráskám. "Výzkumy ukazují, že po hedvábném polštáři vlasy i pokožka krásně kloužou, čímž se pleť ani kadeře tolik nemuchlají. V dlouhodobém horizontu tak možná budete mít méně vrásek a zdravější vlasy," dodává Elle.

Zdroje informací:

Dailymail.co.uk

Welleco.com

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články