Brenda z Beverly Hills 90210 boří mýty o finálním stadiu rakoviny. Stále natáčí a odmítá se bavit o smrti

Brenda z Beverly Hills 90210 boří mýty o finálním stadiu rakoviny. Stále natáčí a odmítá se bavit o smrti
Zdroj: Shutterstock

Americké herečce Shannen Doherty (50) předloni diagnostikovali rakovinu prsu ve čtvrtém stadiu. Mnohé by taková zpráva zdrtila a nebylo by divu. Představitelka Brendy ze seriálu Beverly Hills 90210 se ale rozhodla bojovat. A zatím se jí to daří.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 08. 10. 2021 09:00

Když lékaři herečce roku 2015 oznámili, že má rakovinu prsu, která zasáhla i lymfatické uzliny, zhroutil se jí svět. Ne však na dlouho. Seriálová Brenda se rozhodla, že se nemoci nepoddá. V roce 2016 podstoupila jednostrannou mastektomii a následně ozařování a chemoterapii. "Nejhorší na tom bylo, že jste nevěděli, jak to dopadne. S bolestí se dá vyrovnat, s absencí prsu také. Ale s tím, že nevíte, zda bude léčba úspěšná a zda tu nenecháte své nejbližší, s tím se srovnat nedá," svěřila se roku 2017 v rozhovoru pro server etonline.com.

Pořád jede na plný výkon

V témže roce lékaři sympatické brunetce oznámili, že se rakovina dala na ústup. Vyhrálo ale neměla. To se ostatně potvrdilo o necelé tři roky později, kdy Shannen přiznala, že se jí nemoc vrátila a momentálně ji má ve čtvrtém, tedy finálním stadiu, kdy se nekontrolovatelně šíří celým tělem.

Kromě nejlepší kamarádky Anne Marie Kortright a manžela Kurta Iswarienka pomáhá herečce v boji o život především práce. V říjnu by měly mít premiéru hned dva filmy, ve kterých Shannen účinkuje. "Práce mě vždycky naplňovala, ale teď to platí dvojnásob. Spousta lidí, kteří mají rakovinu ve finálním stadiu, si přijde odepsaných. Okolí nevěří, že by ještě mohli pracovat nebo jet na plný výkon, ale to není pravda," rozohnila se seriálová Brenda v rozhovoru pro televizní stanici ABC News.

Seznam věcí, které by chtěla stihnout, si nedělá

Když se dověděla, že se jí nemoc vrátila, byla to pro ni hodně hořká pilulka. I tak ale vidí světlo na konci tunelu. A rozhodně si odmítá dělat seznam věcí, které by chtěla před smrtí stihnout. "To pak skoro vypadá, jako že se chystáte umřít. Takhle já myslet odmítám," tvrdí Shannen. "Chci pracovat s tím, že ty věci prostě stihnu, a teď ze všech sil bojovat, abych nemoc porazila," pravila odhodlaně.

Již dříve herečka přiznala, že přijala rakovinu jako součást svého života. "Manžel říká, že kdybyste nevěděli, že jsem nemocná, nepoznali byste to. Nikdy jsem si nestěžovala, nebaví mě o tom mluvit. Je to prostě součást mě samotné," krčí rameny.

Zdroje informací:

People.com

ABC News

Wikipedia.org

Etonline.com

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články