Dokonale hladká chodidla: Jak připravit pokožku nohou na léto a jak ji udržet dlouhodobě vláčnou?

Dokonale hladká chodidla: Jak připravit pokožku nohou na léto a jak ji udržet dlouhodobě vláčnou?
Zdroj: Freepik
Pemza na paty. Gabriella Salvete, 27 KčVyživující balzám na nohy s bambuckým máslem. L´Occitane, 174 KčVyživující a zjemňující maska na nohy s aloe vera. Scholl, 133 KčOsvěžující mléko na unavená chodidla. The Body Shop, 216 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Nastává nejvyšší čas připravit chodidla do letních sandálů a pantoflí. Pokud tedy toužíte po sametově hebké pokožce nohou, připravili jsme si pro vás několik užitečných rad, jak tohoto stavu dosáhnout.

Dana Klementová
Dana Klementová 29. 04. 2022 14:30

Nejen upravené ruce jsou vaší vizitkou. Obzvláště během léta bychom neměli zapomínat ani na nohy. Jak v teplých měsících o pokožku chodidel ideálně pečovat?

Vsaďte na koupel

Na začátku zkrášlující procedury nesmíte zapomenout na koupel nohou. Právě díky ní totiž pokožka chodidel nádherně změkne a následná péče o ni bude daleko snazší. 

Pro dosažení ještě lepších výsledků přidejte do koupele sůl. Na trhu jich je spousta, jistě si tak vyberete nějakou, která vám bude vyhovovat. 

Zjemnění a vyhlazení pokožky

Poté, co pokožka během koupele změkne, použijte pemzu na chodidla a staré odumřelé kožní buňky šetrně odstraňtePoužít kromě klasické pemzy můžete i nejrůznější škrabky na chodidla, které fungují na stejném principu. 

Pokud byste svým nohám chtěli dopřát skutečně jedinečnou péči, můžete na ně následně aplikovat ještě klasický peeling, který rovněž odstraňuje odumřelé kožní buňky a zanechává pokožku hebkou a vláčnou

Nezapomínejte na hydrataci pokožky

Pokud chcete, aby vaše chodidla zůstala krásná během celého léta, je třeba jim průběžně věnovat speciální péči. Obzvláště se jedná o dostatečnou výživu a hydrataci, která udrží chodidla hezky vláčná. Využít k tomu můžete hydratační krémy a másla speciálně určená na pokožku nohou.

Další tipy na produkty péče o nohy si můžete prohlédnout v naší fotogalerii. 

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články