Fialový odstín nekraluje pouze roku 2022: Na tuto barvu sázely v minulosti už Lady Gaga nebo Sarah Jessica Parker

Fialový odstín nekraluje pouze roku 2022: Na tuto barvu sázely v minulosti už Lady Gaga nebo Sarah Jessica Parker
Zdroj: Showpix/ Koláž Lifee
Herečka Lucy Liu v pompézních fialových tylových šatech na předávání cen Tony v roce 2019.Půvabná herečka Elissa Kapneck dorazila na 49. udílení cen Emmy ve fialových blyštivých šatech s vysokým rozparkem.Ashley James v minimalistických sakových šatech v roce 2020. Úchvatná Sarah Jessica Parker ve světle fialových košilových šatech s černým páskem.+ 9 fotek+ 10 fotek

Že barvou roku 2022 je fialový odstín Very Peri, ví zřejmě každá milovnice módy. Slavné ženy však na tuto barvu sázely již dříve bez ohledu na to, zda je trendy, či nikoliv. Kdo se v minulosti nebál vynést pompézní fialovou róbu a kdo minimalistické fialové sakové šaty?

Dana Klementová
Dana Klementová 08. 09. 2022 19:00

Fialová barva je vnímána jako magická s mnoha významy. Zatímco tmavá značí zdrženlivost, světle fialová je barvou romantickou, něžnou a křehkou. 

Fialová jako symbol bohatství 

V minulosti byla fialová považována za barvu bohatství a moci, neboť nebylo snadné ji získat. Fialově zbarvené šaty si mohli dovolit jen ti nejbohatší. Staří Féničané totiž tento okouzlující odstín získávali ze sekretu měkkýšů, přičemž na jeden gram purpurového pigmentu jich bylo třeba hned několik tisíc. 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Elissa Kapneck (@elissakapneck)

Slavné ženy ve fialové

Ačkoliv se fialová barva neřadí mezi ty nejoblíbenější, v podání slavných žen vypadá přímo božsky. Zatímco některé dámy dávají přednost tmavě fialové, jiné se nebojí ani fialovo-růžových či fialovo-modrých odstínů, které působí svěže a hravě. 

Například herečka Lucy Liu zvolila před časem okouzlující tmavě fialové tylové šaty, její kolegyně Kat Graham zase vsadila na saténové mini šaty ve fialovém odstínu a zpěvačka Lady Gaga se již v roce 2015 procházela ulicemi New Yorku v lehce kontroverzním fialovém kožichu.  

Fialová pro všechny ženy

Pokud byste si mysleli, že fialová sluší pouze mladším ženám, byli byste na omylu. Po fialovém kostýmku či kabátku se totiž nebojí sáhnout ani královna Alžběta II., která je vyhlášenou milovnicí pestrých barev. Fialová zkrátka sluší všem a perfektně rozzáří každý šatník. A to nejen ten podzimní.

Slavné ženy v modelech nejrůznějších fialových odstínů si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články