Mezinárodní den ženského orgasmu: Co potřebuje vědět o cestě k vyvrcholení – ideálně mnohonásobnému

Mezinárodní den ženského orgasmu: Co potřebuje vědět o cestě k vyvrcholení – ideálně mnohonásobnému
Zdroj: Freepik

Osmého srpna se slaví po celém světě Mezinárodní den ženského orgasmu. Kdy jindy objevit svou vášeň, ženskou sílu a radost ze sexu? Víte, že pomocí speciálních technik můžete zažít takovou rozkoš, o které jste neměly ani tušení?

Jana Jánská
Jana Jánská 08. 08. 2022 10:30

Ženský orgasmus je tématem holčičích diskuzí, vášnivých nocí i dlouhodobých vědeckých výzkumů. Každá z nás to má jinak a využívá sexuální energii po svém. Těžko říct, co je vlastně to nej. Když vynecháme fakt, že nejlepší je stav vyvrcholení důvěrně znát a intenzivně ho prožívat, tak další vítanou schopností je umět s ním pracovat a vědomě jej využívat k lepšímu životu.

Co je orgasmus?

Orgasmus je intenzivní fyzická rozkoš, kontrolovaná autonomním nervovým systémem. Podle Wikipedie tento stav doprovázejí rychlé cykly svalových kontrakcí v dolních pánevních svalech, které obklopují pohlavními orgány a řitní otvor. Zatímco některé ženy tohoto blaženého stavu nedosáhnou za celý život (to se týká zhruba 20–30% žen), jiné prožívají vaginální orgasmus při každém pohlavním styku a některé si dokonce užívají vyvrcholení několikanásobně.

Sexualita má vliv na udržení zdraví

Podrobný návod, jak orgasmu dosáhnout, popisuje kniha Multi-orgasmická žena. Opírá se o taoistické techniky. Podle taoismu, což je duchovní a léčebný systém staré Číny, má také sexualita zásadní vliv na udržení zdraví.

„Staří čínští lékaři se při vyšetřování pacienta běžně ptali na jeho sexuální aktivitu. Jako lék na některé nemoci dokonce doporučovali milování v určité poloze v přesně stanovenou část dne,“ uvádějí autoři knihy. Rachel Carlton Abrams, rodinná lékařka s aprobací celostní medicíny, na knize spolupracovala s uznávaných učitelem taoistického umění Mantakem Chiou. Pro čtenáře společně sestavili účinný program, jak zintenzivnit prožitky sexuální rozkoše. Vybrali jsme pro vás úryvky z knihy, které nás od těchto uznávaných odborníků zaujali.

Využití sexuální energie

Každá žena má jinou sexualitu, jinou touhu i jiný prožitek z vyvrcholení. Mnohdy se může cítit nedostatečně, protože orgasmu nedosáhne, bojí se zklamání partnera, nebo srovnání s kamarádkami. Podle knihy Multi-orgasmická žena by se žena měla naučit pracovat se svojí sexuální energií, kterou následně může využít k duchovnímu růstu a naplnění života vitalitou. Podle autorů knihy vše začíná uvědoměním si své sexuality a následně praktikováním různých cvičení – jako např. posilování PC svalu.

Posilování PC svalu

PC sval je jedním ze svalů, který má zásadní význam pro sexuální prožitek. Říká se mu také „sval lásky“ a nachází se v pánevní oblasti. „Pokud tento sval posílíte, pomůže vám zažívat orgasmus podle libosti, včetně orgasmu mnohonásobného. Když se naučíte PC sval zapínat a uvolňovat, budete schopna prožívat intenzivní rozkoš a snáze dostáhnete jak klitorálního, tak vaginálního orgasmu. Většina žen se o tomto svalu dozví, až když jim lékař nebo porodní asistentka doporučí Kegelovo cvičení,“ uvádí autoři knihy Multi-orgasmická žena. Tento vyprodaný světový bestseller je nyní v Čechách znovu dostupný v revidovaném vydání.

PC sval najdete celkem snadno. „Až půjdete příště na záchod, zkuste proud moči přerušit ještě před koncem močení. Sval, který k tomu použijete, je PC sval. Jakmile se naučíte sval rozpoznat a ovládat ho, můžete ho začít posilovat. Začněte tím, že se ho pokusíte zatnout na deset sekund, dalších deset sekund pak odpočívejte. Když začínáte, opakujte stah a uvolnění pouze třikrát. Jak budete získávat sílu, můžete opakování postupně přidávat, dokud nedosáhnete série deseti cyklů dvakrát denně,radí kniha.

Mnohonásobné orgasmy

Tohle cvičení můžete provádět kdekoliv, třeba když jedete autem nebo sedíte v práci. Speciálních cviků je daleko víc a je na každé ženě, jak se naučí se svojí sexuální energií pracovat. „Každá žena se může stát multiorgasmickou. Znala jsem mnoho žen, které zažívaly při milování pouze jednoduchý orgasmus, ale díky vytrvalosti a trpělivosti se jim podařilo ovládnout tělo i mysl tak, že nyní dosahují mnoha orgasmů za sebou," uvádí spisovatelka a lékařka Rachel Carlton Abrams. Cesta k mnohonásobnému vyvrcholení není podle autorky složitá, vede přes tzv. orgasmický zdvih, s využitím PC svalu a práce s energií.

Jak nejlépe oslavit dnešní svátek ženského orgasmu, který vznikl před lety v Brazílii, vám asi říkat nemusíme. Tento den ale můžete prožít i tak, že se o své sexualitě dozvíte víc a začnete ji naplno využívat.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články