Božské vyvrcholení: 8 žen o tom, co je dovede k cíli, kolik času potřebují a proč předstírají

žena
Zdroj: Freepik

Slastné brnění celého těla až po konečky prstů u nohou, tak popisují mnohé ženy své vyvrcholení. Na každou ale platí něco jiného. 8 žen prozradilo, jak to mají s orgasmem a proč ho některé předstírají.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 26. 03. 2021 15:00

Podle výzkumu, který provedla agentura STEM/MARK pod supervizí Sexuologického ústavu 1. LF UK a VFN v Praze, až 70 % českých žen vyvrcholení pouze předstírá. Orgasmus je ale pro tělo blahodárný v mnoha směrech. A víte, kdy se slaví Mezinárodní den ženského orgasmu? Vymysleli ho Brazilci a připadá na 8. srpna. Lepší je ale slavit častěji, nemyslíte?

Bára (28, kadeřnice): Já potřebuji hodně času. Partner bohužel nemá pokaždé náladu se mazlit a nechápe, že se nedokážu během vteřiny naladit na sex. Navíc teď začal říkat takové divné věci. Během milování na mě naléhá, ať dělám, že počká, a já jsem pak v křeči a nejde mi to. Proto občas předstírám, abych nevypadala jako frigidní.

Marie (38, učitelka): Já jsem po mnoha letech zjistila, že dosáhnu orgasmu jedině, když jsem nahoře. Vždycky nechám manžela se vyřádit, pak si na něj sednu a do tří minut je hotovo. Nepředstírala jsem nikdy, v tomhle se nehodlám odbývat.

Lucie (35, podnikatelka): Máme to rozdělené tak, že přes týden jde hlavně o manželovo potěšení a o víkendu, kdy má na to víc času a myšlenek, se věnuje mně. Po chvilce ho to ale přestane bavit, takže to stejně dělám já, zatímco on se dívá. Zvykla jsem si, ale je to nefér, protože já na něj taky jen nekoukám.

Andrea (27, prodavačka): Nejsem to já, kdo chce předstírat, ale partner. Při sexu se totiž tolik neprojevuji a jeho to znervózňuje. I když mu říkám, že jsem měla orgasmus a že se mi to líbilo. Nařídil mi, abych na konci křičela, ale já se na to během toho nedokážu soustředit. Dělám to tak, že nejdřív přijde orgasmus a pak až křičím. On to nepozná a je spokojený.

Jana (20, studentka): Když jsem v sedmnácti přišla o panenství, vtloukal mi můj kluk do hlavy, že každá žena má při sexu orgasmus. Lekla jsem se, a abych nebyla divná, předváděla jsem od té doby divadlo. Měla jsem jen tři partnery, s žádným jsem ještě orgasmus nezažila.

Renata (33, lékárnice): Ještě se mi nestalo, že bych vyvrcholila vyloženě při sexu. Manžel se mi musí věnovat buď předem, nebo po skončení. Často ale bývá po milování tak unavený, že hned usne, přestože slibuje, že se to nestane. Takže se musím o svůj závěr postarat sama a to už on dávno neví o světě.

Milena (29, recepční): Je to zvláštní, ale mám teď milence jenom na sex a vlastně s ním orgasmus předstírám pokaždé. Přitom jsem schopná vyvrcholit, v tom problém není. Ale jak si nejdřív píšeme, co spolu budeme dělat, tak se pak u něj psychicky zablokuji a nechci ho zklamat, proto to raději zahraji. Sama to umím během chvilky, ale asi mám strach, že by mi to najednou trvalo déle.

Irena (30, fyzioterapeutka): První orgasmus jsem zažila až s druhým sexuálním partnerem, to mi bylo třiadvacet. Jistota je, když mě uspokojuje pusou, do pěti minut je hotovo. Rukou to neumí, v tom je neohrabaný, ale nechci ho shodit, tak někdy předstírám. Při milování jsem ještě orgasmus nezažila, snažíme se to změnit.

A jak jste na tom s orgasmem vy? Stalo se Vám, že jste musela v posteli předstírat? Napište nám na e-mail redakce@lifee.cz nebo do diskuze.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články