Outfit podle herečky Keiry Knightley: Přehlídkový model přetavila v ukázku trendu pro běžný den

Outfit podle herečky Keiry Knightley: Přehlídkový model přetavila v ukázku trendu pro běžný den
Zdroj: Profimedia, oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Model z podzimní kolekce značky Gucci představila Keira Knightley jako jeden z šesti(!) outfitů během jediného dne. I klasické sako s delší fazonou můžete nosit netradičně – s páskem. Nezapínejte jej, využijte většího objemu a přepásejte subtilním druhem opasku. H&M, 949 KčBuklé materiál také nahrává novátorským řešením. Ať už užijete klasického zapínání na knoflíky, nebo přes sebe oba přední díly jen elegantně přeložíte, váš záměr vždy zaboduje. Volte sukni ve stejném tónu z odlišně strukturovaného materiálu a model získá na dynamice. Sako Mango, 2 299 KčProdloužený blejzr zkuste nosit rozepnutý a pásek pro tentokrát vynechte nebo jej noste se sukní. Hlubší fazona dává prostor pro ozdobu u krku, vázačku, fiží, nebo jen kousek sametové stužky uvázaný do dlouhé mašličky.  Prodloužený vlněný blejzr Reserved, 2 399 Kč+ 11 fotek+ 12 fotek

Inspirujete se v oblékání stylem hvězd? Pokud ano, mohl by vás oslovit nejnovější look britské herečky Keiry Knightley (37), která minulý týden dorazila do talk show Live with Kelly&Ryan oděná, jako by právě sestoupila z přehlídkového mola módního domu Gucci. Svěží outfit, téměř na vlas převzatý z kolekce pro podzim 2023, jí zajistil mnoho obdivných pohledů, tak proč se neinspirovat? Nedá to moc práce a váš jarní look může vypadat téměř stejně.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 21. 03. 2023 09:00

Image holčičky si křehká kráska, kterou znáte například ze série filmových hitů Piráti z Karibiku, zachovává, přestože už pomalu atakuje čtyřicítku. A neztrácí ji ani v poměrně formálním modelu italské módní legendy, kterému dominuje sukně a sako rovných tvarů ve strohé kombinaci s naprostou klasikou – košilí v blankytně modrém tónu.

Místo vysokých kozaček střevíčky s pásky

Tu zdobí jeden neodolatelný prvek – potahované knoflíčky, které unisexový look klasické košile elegantně posouvají vstříc ryzí ženskosti. Z původní kreace Keira vynechala vázací ozdobu u krku v kontrastní černé barvě, nevzdala se ale subtilního tmavého pásku z kůže, který je nezbytným pomocníkem při zvýraznění jejích ženských předností.

Místo vysokých kozaček, které byly k vidění na mole, sáhla herečka do botníku pro luxusní, ale odlehčený model cvočky obsypaných střevíčků s pásky kolem kotníku, které vypadají mnohem jemněji než původní styling s vysokými kozačkami s leopardími vzory a záplavou cvočků navrch. I při výběru obutí ale zůstala Keira věrná značce Gucci.

Oversize kabátek křivkám Keiry Knightley neuškodil

Široce střižený smetanově bílý kabátek s nakládanými kapsami evokuje díky zkoseným lemům zavinovací optiku, extrémně snížené ramenní švy pak odkazují na trend oversize kousků. Drobný detail v podobě lemování paspulkami v metalickém tónu koresponduje s kovovými knoflíky a odkazuje k dalším kovovým prvkům, sponě pásku či detailům na střevíčcích.

Nadměrné rozměry kabátku nesou poněkud extrémní prvky modelace, složené rukávy s posunutou ramenní linií dovedou s proporcemi zamávat. Subtilní křivky, kterými je Keira proslulá, ale takové extrémy hravě unesou. Efekt zavinování vzniklý překládanou fazónou kabátku, se opakuje i u sukně v midi délce. Takový střih je vždy vhodné doplnit botami s co nejvyššími podpatky, obzvlášť neměříte-li alespoň 170 cm. Na podpatky ostatně při výběru bot vsadila i takto vysoká Keira.

Perfektní práce stylistky hvězd Leith Clark

Přestože v den, kdy byla viděna v tomto modelu, se podle médií Knightley stihla převléknout hned šestkrát a neunikla přitom pozornosti paparazzi a módních kritiků, její „Gucci look“ samozřejmě zaujal celou řadu milovníků módy napříč sociálními sítěmi. Ve svém instagramovém profilu fotografii outfitu sdílela i její dlouholetá stylistka Leith Clark a Keira sklidila mnoho obdivných komentářů.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články