To není nevěstinec, ale módní trend: Peříčka zaplavila ulice, trendy jsou budoárové pantoflíčky i impozantní čelenky

To není nevěstinec, ale módní trend: Peříčka zaplavila ulice, trendy jsou budoárové pantoflíčky i impozantní čelenky
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž: Lifee
Nicole Kidman na letošním Met Gala v modelu z dílny Chanel.Stejný módní dům oblékal také modelku Gisele Bündchen.Emily Ratajkowski a drobný péřový detail na kabelce k róbě Tory Burch.Sienna Miller v černočerné kreaci.+ 30 fotek+ 31 fotek

V květnu si podmanily červený koberec významné módní události roku - Met Gala, a rázem bylo jasné, že se péřové prvky stanou nedílnou součástí našich šatníků po několik následujících měsíců. Letní sezona je jim nakloněna nejen na poli doplňků, bižuterie i dalších drobných zdobností, a tak hrají nemalou roli jako součást aktuálních trendů.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 29. 07. 2023 09:00

Met Gala, tedy každoročně pořádaný galavečer Institutu kostýmů Metropolitního muzea umění v New Yorku, se letos nesl v duchu pocty v roce 2019 zesnulému návrháři Karlu Lagerfeldovi. Na červeném koberci stylově umístěném na schodiště ve foyer známé newyorské stavby tak nemohly chybět zástupy černobílých outfitů, mašle a květy kamélií.

Chanel zasypal pírky Nicole Kidman či Gisele Bündchen

Spousta slavných příchozích ale neopomněla doladit svůj honosný outfit právě péřovými detaily. Šaty s vlečkou z dílny módního domu Chanel, které ten večer oblékla Nicole Kidman (56), zasypala pírka do posledního centimetru, modelka Gisele Bündchen (43) zase předvedla částečně transparentní sněhobílé šaty stejné značky s impozantní péřovou pelerínou. Její kolegyni Emily Ratajkowski (32) nechyběla péřová kabelka do dlaně - tou doladila pudrovou róbu značky Tory Burch. 

Herečka Sienna Miller (41) sáhla po opačné barevné škále a předvedla se v černém péřovém modelu od značky Gucci. Záplavu pírek předvedla i řada dalších slavných návštěvnic nejsledovanější americké módní akce roku, včetně manželky Rogera Federera (41)  Mirky (45) v něžně růžovém pírky posetém modelu nebo herečky Violy Davis (57) v nepřehlédnutelné ostře růžové róbě Valentino s impozantním péřovým prvkem v dekoltu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Florence Pugh (@florencepugh)

Nezapomenutelná Florence Pugh v čelence s peřím atakovala oblohu

Pírka ten večer nechyběla ani v účesech či na pokrývkách hlavy přítomných dam. Nezapomenutelná je především vysoko sahající čelenka s černými pírky, kterou vynesla herečka Florence Pugh (27). Ozdoby s pírky ve svém krátkém sestřihu zase předvedla herečka Amber Valletta (49).

A protože je Met Gala jednou z nejsledovanějších akcí roku, nemohla tahle záplava peří, kterou si můžete prohlédnout v fotogalerii níže, zůstat dlouho bez odezvy. Letní kolekce pro běžné nositelky tak brzy okusily dotek lehoučkých pírek v mnoha barvách i provedeních. Najdete je nyní na tradičních místech: Na špičkách pantoflíčků v budoárovém stylu, tentokrát ovšem v co nejvýraznějších až křiklavých barvách, nosí se také ve formě čelenek, ozdob krku a nechybí ani nápadné, ale křehké peříčkové kabelky.

Z hvězdných rób mezi běžné smrtelníky

Opeřené trendy se tak bez potíží přesouvají z nejluxusnějších společenských událostí rovnou do ulic. Původně budoárový charakter takových modelů má tak nyní své místo v klasických denních modelech, aniž by vyvolával přehnané emoce. 

Přijdou vám péřové prvky či dokonce celé módní kousky ozdobené pírky příliš odvážné a extravagantní? Jděte cestou drobnějších doplňků, zkuste péřové náušnice nebo pírky ozdobenou kabelku a sžijte se s touto přírodní matérií v jednodušších prvcích, třeba si vás získají a časem se poohlédnete i po štědřeji opeřených módních kouscích.

Jaké péřové kousky si aktuálně pořídit? Náš výběr si prohlédněte v přiložené fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články