Rovné, vlnité nebo kudrnaté vlasy: Jak se o ně správně starat, aby udělaly parádu

Rovné, vlnité nebo kudrnaté vlasy: Jak se o ně správně starat, aby udělaly parádu
Zdroj: Freepik.com
Mnoho z nás si myslí, že rovné vlasy se snadno upravují a nevyžadují extra péči. Není to ale tak úplně pravda. Rovné vlasy se snadno mastí a je třeba se o ně starat stejně jako o ostatní typy.Hledejte proto šampony pro rovné nebo mastící se vlasy.Se zvlněnými vlasy lze do značné míry experimentovat, je-li o ně správně postaráno. Tento typ stojí na pomezí mezi rovnými a kudrnatými vlasy, což usnadňuje jeho úpravu.Věnujte vlnitým vlasům olejové zábaly.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Nezapomněli jste v této době věnovat pozornost svým vlasům? Nebo jste vinou široké nabídky produktů zmateni, co vlastně váš typ vlasů potřebuje? Jak se správně postarat o pokrývku hlavy, zjistíte v našem článku.

Petra Čermáková
Petra Čermáková 25. 02. 2021 09:00

Správná péče zajistí, že vaše vlasy zůstanou vyživené, zdravé a silné. Každý typ vlasů si přitom žádá svoje. Zatímco ty rovné mají tendenci se mastit, vlnité a kudrnaté spíše vysoušet.

Typy vlasů

Rovné vlasy jsou nezkroucené po celé své délce. Obvykle jsou měkké a hebké. Mají ale tendenci se mastit u hlavy. Vlnité vlasy balancují na pomezí rovných a kudrnatých. Čím jsou delší, tím snáze utvářejí jemné kadeře. Pro úpravu vlasů a různé účesy je tento typ nejlepší. Kudrnaté vlasy se pyšní výraznými kadeřemi od kořínků ke konečkům. Mají ještě větší sklon k vysoušení než vlasy vlnité.

Rovné vlasy

Mnoho z nás si myslí, že rovné vlasy se snadno upravují a nevyžadují extra péči. Není to ale tak úplně pravda. Rovné vlasy se snadno mastí a je třeba se o ně starat stejně jako o ostatní typy.

Použijte šampon bez obsahu sulfátů, který vám pomůže zbavit vlasy přebytečného tuku a nečistot. Existují i další speciální produkty, jež udrží olej a mastnotu na uzdě. Vlasy si jimi myjte jednou za 2-3 dny.

Poté použijte lehký kondicionér (vyhněte se bezoplachovému, ten může vlasy zatěžovat a pak působí zplihle). Kondicionér může obsahovat oleje, jako kokosový nebo jojobový, a vlasy po něm budou vyživené a hebké. Vždy ho ale aplikujte jen ke kořínkům.

Vlnité vlasy

Se zvlněnými vlasy lze do značné míry experimentovat, je-li o ně správně postaráno. Tento typ stojí na pomezí mezi rovnými a kudrnatými vlasy, což usnadňuje jeho úpravu.

Vlnité vlasy není potřeba mýt tak často jako rovné, protože bývají mnohem sušší. Stačí tedy jednou za 3-4 dny.

Hodinu před umytím si občas aplikujte olejovou masku, která vlasy náležitě hydratuje. Vlnité vlasy bývají na koncích sušší. Chcete-li tomu zabránit, po umytí použijte vlasový olej, který udrží vlasy hydratované. Můžete dokonce sáhnout i po bezoplachovém kondicionéru, kterým si vlasy zdrsníte a zvýrazníte vlny. Vlasy následně vyfoukejte a upravte.

Kudrnaté vlasy

Kudrnaté vlasy jsou krásné, péče o ně ale není úplně snadná. Stejně jako vlnité vlasy mají tendenci se vysušovat.

Vlasy si myjte šamponem bez sulfátů. Používejte ty speciálně určené pro vlnité vlasy, protože lépe hydratují. Nezapomínejte ani na hloubkové hydratační masky. Zkrátka zamezení vysoušení je v péči o kudrnaté vlasy alfou i omegou.

Kondicionér je zde mnohem důležitější než šampon. Můžete do něj dokonce přidat pár kapek oblíbeného oleje, aby pokožka ani konečky nebyly suché. Po nanesení kondicionéru si vlasy rozčesejte ve sprše. Poté už je upravte jen prsty.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články