Trápí vás zničené vlasy? Vraťte jim krásu přírodní cestou

Trápí vás zničené vlasy? Vraťte jim krásu přírodní cestou
Zdroj: Freepik.com
Trápí vás zničené vlasy? Vytvořte si doma masku, které je uzdraví. Ingredience najdete v kuchyni.
Kokosový olej je zdrojem přírodní krásy, který zjemní a zkrotí i husté suché vlasy. Jen pozor na množství.Med obsahuje keratin, který pomáhá posílit vlasy a zabraňuje jejich lámání.
Mléko je zase plné bílkovin, aminokyselin, vitaminu B12, železa a zinku.+ 2 fotky+ 3 fotky

Zničené vlasy bývají výsledkem mnoha faktorů, z nichž tím nejčastějším je nesprávná péče. Kvalitu vlasů ovšem můžete zachránit vhodnými vlasovými maskami. Sice se dají pořídit v obchodě, ale zkuste si je pro tentokrát vyrobit z toho, co najdete doma ve spíži.

Petra Čermáková
Petra Čermáková 09. 02. 2021 09:00

Produkty určené k přímé konzumaci či vaření mohou velmi dobře fungovat i jinak. Třeba jako základ pro přírodní vlasovou masku, díky které si dáte vlasy znovu dohromady.

Kokosový olej

Kokosový olej je zdrojem přírodní krásy, který zjemní a zkrotí i husté suché vlasy. Díky svým mastným kyselinám se do vlasů snadno vstřebává, obsahuje vitamin E podporující růst vlasů, vytváří UV filtr zabraňující poškození sluncem a jeho hydratační vlastnosti chrání vlasy před vysycháním.

Existuje řada způsobů, jak použít kokosový olej v závislosti na potřebách vašich vlasů. Dejte si jej na vlasy a za 10 minut smyjte šamponem, vytvoříte si kůru k posílení vlasů. Můžete jej také použít jako kondicionér a aplikovat ke konečkům. Kokosový olej je navíc účinný v boji s bakteriemi, pomáhá tak proti lupům a podporuje růst vlasů.

Pozor ale na množství. Pro jemné vlasy použijte jen lžičku, pro husté lžíci. Pokud jej před aplikací zahřejete, bude se vám lépe do vlasů vtírat.

Mléko a med

Pokud máte jemné vlasy bez života a hledáte DIY masku, zvolte směs mléka a medu. Med obsahuje keratin, který pomáhá posílit vlasy a zabraňuje jejich lámání. Mléko je zase plné bílkovin, aminokyselin, vitamínu B12, železa a zinku. Tato dvojice tak vlasy zpevní a podpoří jejich strukturu.

Mléko a med smíchejte. Aby se vám maska na vlasy (kvůli své tekuté konzistenci) dobře nanášela, nalijte ji do lahvičky a polévejte vlasy. Nechte působit 10 až 20 minut po šamponování. Tato maska bude místo kondicionéru. Nakonec opláchněte vodou.

Banán a olivový olej

Dvě ingredience, které máme často v kuchyni, jsou vhodné i na vlasy. Banán hydratuje matné, poškozené a suché vlasy. Je bohatý na vitaminy a minerály (jako je draslík), které mohou vlasy posílit a vyrovnat pH pokožky hlavy. Olivový olej je bohatý na zdravé tuky a vitamin E, díky čemuž budou vlasy vypadat lesklejší.

K výrobě domácí masky na vlasy použijte jeden zralý banán a jednu lžíci olivového oleje. Rozmíchejte nebo roztlačte banán. Přidejte olivový olej a pokračujte v míchání. Výsledkem by měla být krémová, napěněná maska ​​na vlasy. Zatímco jste ve sprše, naneste masku na vlasy a pokožku. Nechte působit 10 až 15 minut a poté opláchněte.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články