S Lifee na nákupech podzimních trendů: In budete v kapsáčových kalhotách, s buklé kabelkou i v černobílé klasice

S Lifee na nákupech podzimních trendů: In budete v kapsáčových kalhotách, s buklé kabelkou i v černobílé klasice
Zdroj: Kateřina Petrová, Lifee/Jana Elfmarková
Na nákupech s Lifee.cz. První ohlasy podzimních kolekcí již zaznamenáte ve výlohách mnoha obchodů. (Reserved)Nenápadný průnik letních a podzimních trendů. (Lindex)Prezentace obchodů Zara k podzimním trendům zatím přistupuje sporadicky.Massimo Dutti a zemitá barevnost, která prostoupí i následující kolekce.+ 40 fotek+ 41 fotek

Pokud čtete Lifee.cz pravidelně, jistě už máte přehled, jaké stěžejní módní trendy ovládnou nadcházející podzimní sezonu. A že už je skoro na dosah, to nám dávalo nepříjemně najevo i nedávné počasí. Vyplatí se ale za podzimními nákupy už vyrazit do obchodů? Žádný spěch, módní redaktorka magazínu Lifee Jana Elfmarková to zjistila za vás.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 11. 08. 2023 08:00

To, že se podzim nezadržitelně blíží, zaznamenáte už při zběžném nahlédnutí do výloh. Modely babího léta se tak začínají plynule prolínat s vrstvenějšími podzimními outfity a z prezentovaných kousků už výrazně vyčnívají i nastávající trendy.

V nabídce už narazíte na záplavu kožených a koženkových modelů, nepřehlédnutelné rozměrné střihy parašutistických kalhot či baggy džín větších než obvykle, ale i na klasiku, která pookřála pod nánosem nových barev či se změnou obvyklého materiálu. Jaké trendy tedy v obchodech převládají už nyní, v období vrcholící letní sezony?

Buklé, kůže, metalický lesk

Snad v každé kolekci signalizující nadcházející podzim najdete už nyní alespoň jeden kousek ze znovu oblíbeného materiálu, strukturálního buklé. Narazíte na něj ve smetanovém provedení, černobílých variantách i sofistikované námořnické modři a nechybí ani pastelové varianty. Žádný takový kousek se neobejde bez výraznějších knoflíků. Letošním kolekcím dominují doplňky ve zlatém provedení. Líbivě a neodolatelně působí také doplňky z buklé a jiných strukturovaných materiálů, třeba mini kabelka či pouzdro na notebook, které můžete stylově sladit.

Ostrý vstup do módního závodu za trendy ohlašuje i vyhlášený luxusní materiál - přírodní kůže a její - cenově dostupnější, syntetické varianty. A  máme se na co těšit. Vedle klasických střihů blejzrů už v obchodech ulovíte kožené či koženkové sukně, kalhoty džínového střihu i s vysokým pasem a nechybí ani kabáty typu trenčkotu či bombery z kůže i její imitace.

Štendry obchodů ale také doslova září dalším z blížících se hitů. Tím jsou materiály s vysokým leskem, typicky splývavé metalické textilie, také modely připomínající na pohled i omak latex nebo atraktivní džínovina obdařená nepřehlédnutelným třpytivým nátěrem. Ten zaujme například na baggy džínách se stříbřitým povrchem.

Nepřehlédnutelná zelená a masivní návrat černobílé optiky

Zaměřme se také na barevnost, která bude dle nabídky módních značek zjevně vévodit nadcházejícím měsícům. O červené už víte, velkou konkurentkou jí ale bude další výrazný odstín. Brčálově zelená září už nyní z mnoha prodejen a nosit se bude doslova ve všech podobách, třeba i jako midi šaty s třásněmi, kterým výrazný odstín dodává patřičnou nepřehlédnutelnost.

Vedle takto nápadných tónů ale dominuje novým kolekcím i další z barevných kombinací, kterou letos nelze minout. Černobílá, a to ve všech podobách, ať už se inspiruje ve zvířecí říši, jednoduše řadí černé a bílé proužky jeden vedle druhého nebo si hraje s velikostí oblíbených dezénů, jako je kostka, kohoutí stopa a samozřejmě - puntíky!

Mickey Mouse a záplavy blýskavých kamínků

Patříte k milovnicím výrazných a nápaditých doplňků? Pak si nadcházející měsíce a nákupy s nimi spojené určitě užijete. Svou sbírku kabelek či lodiček totiž můžete aktuálně doplnit třeba o modely s Disney motivy, nosit se budou ale i stylové drobnosti s výraznými štrasovými prvky a samozřejmě nechybí ani nápadné barvy. Kabelky v růžové, oranžové či ostře zelené by měly být na vašem podzimním wishlistu vysoko mezi nejpotřebnějšími položkami. Jejich kouzlo oceníte nejen v pošmourných podzimních dnech. Dobře se sžívají s trendy monochromatickými looky a umírněnější barevností podzimní škály, která je blízká mnoha milovnicím minimalismu.

A kam se za jednotlivými trendy vydat najisto? Prohlédněte si naši fotogalerii a inspirujte se, kde s podzimními nákupy letos začnete.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články