Sezona plavek se blíží: Jak rychle zatočit s kily navíc?

hubnutí, žena, dieta
Zdroj: Pixabay.com

Plavková sezóna je za dveřmi a čísla na vaší váze ještě nejsou v mezích, jaké byste si přála? Trápí vás nevzhledné špíčky navíc? Nezoufejte. Ještě není nic ztraceno. Vyzkoušejte triky, které vám pomohou rychle se přiblížit k vysněné váze.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 29. 06. 2020 14:00

Už se nemůžete dočkat, až se vystavíte na sluníčku a budete trávit chvíle u vody, ale kazí vám je představa, že budete muset do plavek? Ještě je čas něco udělat s nevzhlednými špíčky. Přinášíme vám tři tipy, jak do letních prázdnin rychle a účinně shodit nějaké to kilo.

Přestaňte pravidelně hřešit

Myslíte si, že jíte zdravě, ale i přes to sem tam zhřešíte? Možná právě v tom děláte zásadní chybu. Dokud si nenavyknete na pravidelnou zdravou stravu bez výjimek, nejspíš výrazně nezhubnete. Navíc kvůli občasnému nezdravému mlsání můžete sklouzávat k nezdravé stravě čím dál častěji a pevná vůle je časem zase ta tam. Zkuste tedy od teď až do plavkové sezóny vydržet pouze se zdravými potravinami. Uvidíte, že ideální váha na sebe nenechá dlouho čekat.

Vyvarujte se sladkostí

Abyste se vyhnuli nechtěnému přibírání, budete se na nějaký čas muset vzdát oblíbených sladkostí. Právě cukr je totiž největším strašákem štíhlé linie. Namísto toho se raději zaměřte na zvýšený příjem zdravých tuků a bílkovin. Místo dortíku ke kafíčku nebo televizi si proto raději dejte oříšky. Pokud ale máte pocit, že to bez sladkého nevydržíte, můžete vyzkoušet také alternativní slazení stévií, medem, čekankovým sirupem a dalšími náhražkami cukru.

Najděte si čas na krátké cvičení každý den

Zdravé stravování tvoří dobrý základ pro správnou funkci metabolismu. Neméně důležitý je ale i pravidelný pohyb. Pokud nepatříte zrovna k velkým sportovcům, nemusíte se hned pouštět do běhu na několik kilometrů nebo hnát do posilovny. Bohatě postačí i krátké pravidelné každodenní cvičení, které vás bude bavit, nebo alespoň delší procházka či turistika. Rozhodně je ale důležitá pravidelnost, která v kombinaci se správnou stravou dokáže doslova zázraky. Vyzkoušet můžete třeba oblíbenou jógu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články