Trápí vás ztvrdlé a popraskané paty? Dopřejte jim speciální lázeň, pak na ně jděte s pilníkem

Trápí vás ztvrdlé a popraskané paty? Dopřejte jim speciální lázeň, pak na ně jděte s pilníkem
Zdroj: Freepik.com

Asi každá žena si přeje mít neustále krásná jemná chodidla plná obdivu. Co když je to ale opačně a vy se stydíte vzít si na sebe jakékoliv sandály či otevřené lodičky? Řeč je o ztvrdlých a popraskaných patách, které trápí nejednu z nás. Co s tím?

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 26. 04. 2020 09:00

Ztvrdlé a popraskané paty trápí ženy především v létě, kdy se kůže více potí. Roli může hrát i to, že jsou v tomto období nohy častěji na boso. Přečtěte si naše rady, jak úspěšně zjemnit nepříjemně zrohovatělou pokožku.

Lázeň s jedlou sodou nebo pivem

Účinně vám chodidla změkčí domácí lázeň. Do té přidejte jedlou sodu a vodu pečlivě promíchejte, aby se soda dobře rozpustila. Ideální je umyvadlo, ve kterém můžete nechat nohy ponořené alespoň patnáct až dvacet minut a relaxovat. Vyzkoušejte i lázeň s koupelovou solí a různými oleji (heřmánkovým, levandulovým, nimbovým nebo tea tree). Stejně účinně pokožce vašich nohou pomůže koupel v pivu.

Po lázni chodidla opatrně ošetřete škrabkou

Po relaxační lázni paty opatrně obruste škrabkou nebo pemzou. Změklá kůže by měla jít snadno ošetřit. Dejte ale pozor, abyste paty nebrousili příliš a až moc často. Při opakované koupeli vám více prospěje aplikace domácího peelingu. Ten si můžete vyrobit smícháním kokosového oleje, kakaa a cukru. Vaši pokožku účinně zregeneruje.

Vyzkoušejte babské rady

Při odstraňování ztvrdlé kůže dejte na ověřené babské rady. Pravidelně nohy mažte. Kromě krémů pomáhá také sádlo nebo tvaroh. Paty před spaním namažte, zabalte do igelitového sáčku a oblečte si bavlněné ponožky. Skvěle působí také kaše z ovesných vloček, kterou vytvoříte jejich rozmixováním a smícháním s olivovým nebo jiným olejem. Mazlavou kašičkou pak natřete paty, zabalte do folie a nechte působit alespoň třicet minut. Uvidíte, že vaše pokožka bude opět hladká, jemná a bez chyby.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články