Pravidla jarní péče o pleť: Začněte pořádným peelingem, vsaďte na přírodu

Pravidla jarní péče o pleť: Začněte pořádným peelingem, vsaďte na přírodu
Zdroj: Freepic.com

I na jaře vyžaduje pleť speciální kosmetickou péči. Kromě pravidelného ošetřování hydratačním krémem je třeba nezapomínat ani na další důležité rituály. Následující rady vám pomohou ke zdravé a krásné pokožce.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 20. 04. 2020 09:00

S příchodem jara nastává mnoho změn, které na sobě cítíme všichni. Slunce nabírá na síle a přes den je více světla. I pokožka proto vyžaduje speciální péči, která jí umožní vzpamatovat se z chladné zimy a nabrat nové síly na nadcházející teplé jarní dny.

Opalovací krém (nejen) na obličej

Samozřejmostí by pro vás měla být už na jaře pravidelná aplikace opalovacího krému nebo oleje. Ochrání vás nejen před sluncem, ale i před vznikem vrásek a pigmentových skvrn. Zakoupit můžete různé typy a stupně ochrany. Vhodné jsou takové, které vaši pleť zároveň hydratují. Ideální je na jaře zvolit krém alespoň se středním stupněm ochranného faktoru, tedy 20 SPF a vyšší. Vyzkoušet můžete i BB krémy. Ty vaši pleť sjednotí a zároveň chrání před slunečním zářením.

Detox pomocí tělového peelingu

Po zimě, kdy mrazem i neustálou změnou teplot dostávala vaše pokožka pořádně zabrat, je čas na peeling celého těla. Nejen že důkladně odstraní všechny nečistoty a odumřelé buňky, ale i výborně připraví pleť na další péči.  Vhodné jsou zejména přírodní peelingy, například s obsahem kávy, mořských řas, zeleného čaje nebo třeba medu, který pokožku nejen vyčistí a zároveň vyživí a hydratuje.

Důvěřujte přírodním přípravkům

Není nutné neustále zatěžovat pokožku příliš mastnými krémy. Zkuste jí dopřát regeneraci pomocí přírodních nebo šetrnějších přípravků. Vsaďte proto na hydratační krémy a séra s větším obsahem vody a přírodních ingrediencí, které pleť tolik nezatíží.

Důležitý je i způsob, jakým je na pleť nanášíte. Aplikujte pouze slabší vrstvu krému vícekrát po sobě s několikaminutovou pauzou, aby měl šanci se lépe vstřebat. Na jaře z těchto důvodů vsaďte raději na čistě přírodní produkty bez chemie. Vyzkoušejte přípravky, jako jsou bylinkové oleje nebo extrakty obsahující důležité vitaminy a minerály. Nejen že pleť nemastí, ale jsou šetrnější i k citlivé pleti. Přírodní přípravky si navíc můžete snadno vytvořit sami doma.

Účinná séra

Pokožce můžete dodat tolik potřebné vitaminy a minerály ve formě séra. Ta skvěle doplní správnou péči o pleť. Proniknou hlouběji do kůže, takže jí dopřávají větší pružnost a pevnost. Navíc obsahují na jaře tolik potřebné antioxidanty a vitaminy. V tomto období volte ideálně séra, která obsahují kyselinu hyaluronovou. Ta pleť chrání, hydratuje a zpomaluje její stárnutí.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články