Trend na léto 2023: Ombré efekt vtrhl do šatníků. Propojuje oblíbené barvy na šatech, plavkách i doplňcích

Trend na léto 2023: Ombré efekt vtrhl do šatníků. Propojuje oblíbené barvy na šatech, plavkách i doplňcích
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
I nesourodé barvy dovedou díky efektu ombré patřičně souznít. A model neztratí nic z ležérní elegance. Sukni pořídíte v obchodě Marks&Spencer za 1 399 Kč.Propojení dvou barev nabízejí lehoučké jednoduché šaty ze saténu a efekt ombré předvádějí vskutku ukázkově.Šaty Mango, 2 299 Kč+ 11 fotek+ 12 fotek

Pojem ombré nejspíš máte spojený především s účesy. Plynulé přechody několika barev, často i v duhovém provedení, ale můžete letos najít i ve spojení s módou. Jak se nosí ombré?

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 03. 06. 2023 15:00

Letní měsíce jsou pro pastelové vícebarevné kousky, které reprezentují aktuální hit – ombré styl, jako stvořené. Nemusíte plýtvat vrstvením, zdobnost, kterou barevné propojení přináší, si vystačí s nejjednoduššími druhy oblečení i doplňků. A zaručí vám stoprocentní nepřehlédnutelnost. 

Potřebujete eleganci? Míchejte jen dvě barvy

Přestože působí kousky vybarvené jako duha hravě a někdy i poněkud infantilně, narazíte v aktuálních módních řadách i na velice elegantní varianty, ať už jde o použitý materiál, nebo výslednou barevnost. Stačí plynulým přechodem propojit byť jen dva odstíny, efekt i tak umí být velmi působivý. A materiálů, které lze podobným způsobem zpracovat, je nám k dispozici víc než dost.

Jistě vám učarují šaty, topy či široké kalhoty ze saténu, kterým umí ombré prvek spolu s jejich pověstným leskem dodat dynamiku. Každý pohyb v takto vybarveném oděvu navíc nabízí nové a nové vnímání přechodu barev i jejich propojení. 

Návrat do sedmdesátek v přímém přenosu

Dalším z oblíbených trendů je využití ombré barevnosti na háčkovaných či macramé kouscích. Z takových outfitů pak doslova sálá retro nálada a inspirace oblíbenými trendy sedmdesátých let. Blíží se festivalová sezóna a takové kousky se jistě budou brzy hodit.

Ombré efekt ale najdete i na doplňcích nebo plavkách, kterými podtrhnete tu pravou letní atmosféru. Právě plavky či doplňky jsou ideálními kousky, kde se při výběru výraznější barevnosti patřičně odvázat.

Cesta k barevnému úspěchu ombré? Minimum příkras

Toužíte-li po ombré kouscích, kterým nechybí dospělý vkus a elegantní ráz, zkuste co nejjednodušší střihy a propojení méně výrazných odstínů. U doplňků se zase zaměřte na jemné, pastelové odstíny nebo minimum zdobnosti. Jedině tak dovedete ombré efekt propojit s běžným šatníkem, aniž by utrpěla jeho prestiž a váš vkus.

Kde všude letos ombré efekt zakotvil? Prohlédněte si naši barevnou fotogalerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články