Účes Marilyn Monroe není žádná brnkačka: Vytvořili jsme její ikonické vlny podle zásad kadeřnice

Vytvořte si účes ve stylu Marilyn Monroe. Poradíme vám, jak na suchou i mokrou variantu přípravy ikonických vln slavné blondýnky
Zdroj: Lifee/Profimedia/Kristina Vodičková
Marilyn Monroe a její ikonický účes napodobují ženy dodnes. Ať byla délka vlasů Marilyn Monroe jakákoliv, nechyběla vlnka nad čelem. Její účes vyzkoušela redaktorka s pomocí kadeřnice. Ta vlny nejprve vytvořila kulmou. Horkou vlnu poté natočila na natáčku. + 5 fotek+ 6 fotek

Do vizáže Marilyn Monroe už se stylizovaly desítky hereček. Nejnovější představitelkou ikonické sexbomby je Ana de Armas, která ji ztvárnila ve filmu Blondýnka na Netflixu. Chtěli byste si také vytvořit legendární účes podle Marilyn? Pak pro vás máme několik tipů, jak toho dosáhnout.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 27. 09. 2022 12:30

Účes podle Marilyn Monroe jde vytvořit hned několika způsoby, záleží, kolik máte času a jakým kadeřnickým náčiním disponujete. Pro naše účely jsme zakoupili natáčky o průměru 32 mm. Na účes jsme jich použili 22 a vyšly nás na 255 korun. Zvládnete to i bez nich, ale pak to chce mít dostatek sponek a dobrou kulmu.

O pomoc jsme poprosili kadeřnici Alenu Bělohlávkovou z Chocolate Beauty Studia, která účes nejen vytvořila, ale předala nám také zásadní tipy na jeho (značně časově náročnou) přípravu.

Účes podle Marilyn Monroe ze suchých vlasů

Pro tvorbu účesu ze suchých vlasů existují dvě varianty. Můžete použít jenom kulmu a sponky, nebo přidat i natáčky. "Vlasy můžete prohřát na kulmě a poté nechat vychladnout na suché natáčce. Pokud ji doma nemáte, stačí vlnu sponkou přichytit v hlavě, aby vystydla ve stočeném tvaru," poukazuje Alena Bělohlávková, která při tvorbě účesu ze suchých vlasů považuje kombinaci kulmy a natáček za ideální.

Zásadní je i směr, ve kterém vlasy natáčíte a jak umisťujete jednotlivé natáčky, či přichycujete vlny sponkou. "Vlasy natáčíme po směru růstu. Výjimkou u Marilyn Monroe je první natáčka, kterou dáváme nad čelo a je jako jediná točena do obličeje, aby vznikla hereččina ikonická vlnka," zdůrazňuje Bělohlávková.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Lifee.cz (@lifee.cz)

Suchá varianta je rychlejší než mokrá, vzhledem k tomu, že stačí vlasy natočit, nechat vychladnout a poté už můžete přejít k finálnímu stylingu. "Po natočení všech pramenů nechte vlasy 10 - 15 minut vychladnout, lehce je zafixujte lakem, a pak můžete volně rozpouštět," uvádí Bělohlávková, "po sundání natáček vlasy pročešeme jemným kartáčem, případně lehce natupírujeme u hlavy pro větší objem a finální účes je na světě."

Kadeřnice nedoporučuje vlasy přehnaně lakovat, stačí jen lehce v momentě, kdy máte na hlavě natáčky nebo vlny přichycené sponkou.

Mokrá varianta účesu Marilyn Monroe

Pokud máte více času, můžete vlny vytvořit i z čerstvě umytých vlasů. Tady je pro dobrou výdrž zásadní použít pěnové tužidlo. Klíčové jsou také natáčky a velikost můžete zvolit menší či větší podle délky vlasů a požadovaného výsledku. Ostatně Marilyn svůj účes také lehce pozměňovala. Zůstat by ale v každém případě měla vlna nad čelem.

"Umyté vlasy vysušíme ručníkem a vymačkáme do něj přebytečnou vodu. Poté lehce prosušíme fénem tak na 50 % a přidáme lehké pěnové tužidlo, které nanášíme přes hřeben od kořínků ke konečkům," radí s postupem kadeřnice Alena, "natáčky opět dáváme na pečlivě oddělené prameny po směru růstu vlasů po celé hlavě. Vlasy následně necháme volně uschnout, nebo můžeme na slabším výkonu fénu sušit jednu natáčku po druhé. Dejte si pozor, aby fén vlasy moc nezacuchal, vlny by měly být hladké." 

Stejně jako u suché varianty vlasy po sundání natáček jemně rozčesejte, natupírujte u hlavy místa, kde chcete větší objem, a lehce přelakujte.

Hodnocení redaktorky Kristiny

Popravdě jsem si kolikrát říkala, že bych si chtěla tento účes vytvořit, ale vzhledem k tomu, že nevlastním kulmu ani natáčky, jsem vždy skončila u vln z žehličky na vlasy. Nakonec můžu s klidným svědomím říct, že ve svém účesu se cítím mnohem lépe než v tom, který nosila Marilyn. Ta vlnka do čela mě vůbec nebavila a rychle jsem ji dávala za ucho, aby nebyla tak výrazná. 

Co se týče přípravy účesu, pokud bych jej vytvářela sama, trvalo by mi to nejméně hodinu a půl. Jednu vlnu za druhou a takhle úhledně asi ani nejsem schopna vytvořit. Myslím, že pro mě by byla vhodnější mokrá varianta, kdy bych nechala natáčky uschnout na vzduchu. Sice by to znamenalo, že budu čekat dvě hodiny, ale pokud bych na to měla čas a účes potřebovala na nějakou speciální příležitost, bylo by to jednodušší než manipulovat s kulmou.

Jsem ráda, že jsem si účes vyzkoušela a musím říct, že v kombinaci s typickým líčením Marilyn to vypadalo efektně, alespoň na fotku. Člověk takhle poutá hodně pozornosti, když se vydá do víru velkoměsta, což mi už tak příjemné nebylo. Každopádně červenou rtěnku miluji a linky jsem si po dlouhé době ráda znovu vyzkoušela. Mimochodem v dalším díle Škole líčení vám vizážistka Diana Vitikačová prozradí, jak linku správně namalovat. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články