Halloweenská proměna krok za krokem: Jak doma dosáhnout looku Morticie Addams

Před líčením jsem svoje obočí zakryla pomocí lepidla a make-upu, abych si mohla překreslit obočí nové, které by se více podobalo tomu Morticiinu. Základem je velmi světlý make-up, který jsem houbičkou nanesla na celý obličej. Následovalo překreslení obočí nejprve pomocí černé tužky. Pro jeho realističtější a výraznější vzhled jsem ho dokreslila ještě fixou na obočí.Pro stínování očí jsem použila především šedé a černé stíny, abych vytvořila dramatické líčení. Nebojte se stíny vytáhnout až k nově nakreslenému obočí. Korektorem jsem potom opticky zvětšila oční víčko pomocí techniky cut crease a nanesla na něj světlý perleťový stín. Velmi důležitou částí tohoto make-upu je samozřejmě konturování, ke kterému jsem použila bílou krémovou barvu, abych celý obličej ještě více zesvětlila. Tmavě šedým stínem jsem potom vykonturovala obličej podle Morticie, pro kterou jsou velmi charakteristické třeba vystouplé lícní kosti. 
Třešničkou na dortu jsou rudé rty, které jsem nejprve orámovala konturkou a následně vybarvila výraznou rudou rtěnkou. Look stačí doplnit o dlouhé černé šaty a případně černou paruku a zazáříte tak na každé halloweenské párty.+ 1 fotka

Halloween, který se slaví 31. října, se nezadržitelně blíží. Pokud se chystáte v následujících dnech vyrazit na nějakou strašidelnou párty, vizážistka Diana Vitikačová si pro vás připravila originální look, se kterým na akci tohoto ražení rozhodně nezapadnete. Díky jejímu videonávodu ho navíc zvládne úplně každý.

Dana Klementová
Dana Klementová 27. 10. 2022 08:00

Kdy jindy se vydat do společnosti v převleku, než právě na Halloween? Obzvláště ženy rády sahají po nejrůznějších kostýmech a parukách. Pokud chcete letos dotáhnout svůj vzhled k dokonalosti, nezapomeňte na náležitý make-up. Ten po vzoru Morticie Addams rozhodně není k zahození

Morticia Addams: Smyslná žena s rudými rty

Morticia Addams je jednou z hlavních postav kultovní hororové komedie Addamsova rodina. Jde o smyslnou ženu, jež miluje černou barvu, růže a její předností jsou rudé rty a černé upnuté šaty. A právě Morticia Addams bývá během halloweenských oslav častou inspirací pro jejich účastnice. Černé dlouhé šaty má totiž ve skříni téměř každá žena, a tak stačí doladit jen make-up a vlasy. 

Vzhled à la Morticia Addams

Pokud se do Morticie Addams plánujete převtělit, vizážistka Diana Vitikačová vám prozradí, jak na to. Základem líčení je velmi světlý make-up, který jsem houbičkou nanesla na celý obličej. Následovalo překreslení obočí nejprve pomocí černé tužky a pro jeho realističtější a výraznější vzhled jsem ho dokreslila ještě fixou na obočí,“ prozrazuje na úvod videa Diana. 

Pro stínování očí jsem použila především šedé a černé stíny, abych vytvořila dramatické líčení. Nebojte se stíny vytáhnout až vysoko k nově nakreslenému obočí. Korektorem jsem poté opticky zvětšila oční víčko pomocí techniky cut crease a na něj nanesla světlý perleťový stín. Velmi důležitou součástí každého takového make-upu je samozřejmě konturování, ke kterému jsem použila bílou krémovou barvu, abych celý obličej ještě více zesvětlila. Tmavě šedým stínem jsem vykonturovala obličej podle Morticie, pro kterou jsou velmi charakteristické třeba vystouplé lícní kosti,“ pokračuje Diana.

„Třešničkou na dortu jsou rudé rty, které jsem nejprve orámovala konturou a poté vybarvila výraznou rudou rtěnkou. Look na závěr ještě doplňte o dlouhé černé šaty a případně černou paruku,“ uzavírá Diana popis proměny.

Související články

Další články