Anjelica Huston z Addamsovy rodiny: Její matka tragicky zemřela. Roli Morticie jí záviděla samotná Cher

Addamsova rodina
Zdroj: se souhlasem Prima MAX
Možné prokletí? Během natáčení filmu Addamsova rodina se vystřídali až tři kameramani. První odešel po pouhém měsíci. Druhý skončil v nemocnici s vážnou infekcí. Potřetí se toho ujal samotný režisér Barry Sonnenfeld.Původně se na režisérské stoličce počítalo s Timem Burtonem, ten však odmítl.Festera si měl původně zahrát Danny DeVito nebo Anthony Hopkins. Ani jeden z nich však neměl o tuto roli zájem.Natáčení Addamsovy rodiny bylo poznačeno nemocemi lidí, režisér Sonnenfeld dokonce několikrát omdlel. I proto se původní rozpočet vyšplhal z 25 milionů na 30. + 3 fotky+ 4 fotky

Vzpomínáte na vysokou dámu s bledou tváří a uhrančivým pohledem jménem Morticia? Zahrála si ji herečka Anjelica Huston, která je, mimo jiné, i držitelkou Oscara. Je to žena mnoha zájmů, kromě herectví se aktivně angažuje v politice a v právech zvířat.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 08. 08. 2020 15:00

Je to velmi bizarní rodinka. Morticia a Gomez Addamsovi žijí na svém rozlehlém panství spolu se svými dvěma dětmi, čímsi, co vypadá jako frankensteinovské monstrum zkřížené s Nosferatu, a uťatou rukou, které říkají Věc. Gomez pořádá každý rok spiritistickou seanci, neboť se chce spojit se svým bratrem Festerem, s nímž se před 25 lety rozkmotřil. Této situace chce využít právník Addamsových k tomu, aby získal jejich bohatství. Přivede jim do rodiny podvodníka, jenž se bude vydávat za Gomezova bratra.

Na Addamsovu rodinu se můžete podívat dnes ve 17:55 na Prima Max

Tragická ztráta matky

Anjelica má herectví v genech, vždyť patří již do třetí generace své rodiny, která se angažuje v uměleckých oblastech. Narodila se v Santa Monice v Kalifornii. Její otec John byl režisérem a hercem, matka Enrica zase primabalerína s italskými kořeny. Většinu dětství ale prožila v Irsku a Velké Británii.

V roce 1969 se objevila v několika filmech svého otce. Tentýž rok také přišla o svou matku. Zemřela při autonehodě a dožila se tak pouhých 39 let. Tato smutná událost vyvolala v ní a jejím otci touhu vrátit se zpět do Ameriky. Tam se několik let věnovala modelingu. Spolupracovala rovněž s fotografem Richardem Avedonem, jenž fotil takové celebrity jako Marilyn Monroe a Beatles.

Začala se soustředit na filmy

V osmdesátých letech se rozhodla, že se chce naplno věnovat filmové branži, což ji přivedlo ke studiu herectví. První větší roli získala v remaku klasiky Pošťák zvoní dvakrát. Poté si zahrála vypočítavou dceru mafiánského dona ve snímku svého otce Čest rodiny Prizziů. Ta se zamiluje do nájemného vraha (Jack Nicholson), který však její lásku neopětuje.

Na počátku devadesátek dostala nabídku na roli v Addamsově rodině, jež jí zajistila věčnou slávu. Naštvala tím ale Cher, která chtěla roli Morticie pro sebe.  Úspěch filmu ji však nesvedl k tomu, aby usnula na vavřínech. Pracovala dál. Mohli jsme ji vidět kupříkladu ve Věčném příběhu s Drew Barrymore či disneyovské Zvonilce. Po vzoru svého otce si vyzkoušela i režisérskou profesi. Doposud se podílela na třech filmech.

Politická aktivistka

V roce 2007 vedla kampaň za propuštění držitelky Nobelovy ceny za mír, Aun Schau Su Ťij, jež byla uvězněna v Barmě. Oficiální dopis podepsalo dvacet pět velmi známých a vysoce postavených osob ze showbyznysu. Adresován byl generálnímu tajemníkovi OSN, který se měl osobně postarat o to, aby byla Su Ťij osvobozena. Záleží jí i na právech zvířat. V rámci organizace PETA naléhala na Hollywood, aby přestal využívat lidoopy.

Je bezdětná a vlastní ranč v Kalifornii. V mládí chodila s o 23 let starším fotografem Bobem Richardsonem, pak jej vyměnila za bouřliváka Jacka Nicholsona. Se třetím partnerem, sochařem Robertem Grahamem, žila až do jeho smrti v roce 2008.

Na další zajímavosti a fotky se podívejte zde:

Zdroj textu: čsfd, wikipedie

Zdroj fotek: Prima Max

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články