Vyzkoušeno redakcí: Domácí peeling, který předejde nerovnoměrnému opálení na kolenou a loktech

Vyzkoušeno redakcí: Domácí peeling, který předejde nerovnoměrnému opálení na kolenou a loktech
Zdroj: Profimedia/Freepik/koláž Lifee
Levandule je známá tím, že hojí pleť, zklidňuje a léčí, zároveň má blahodárný vliv na mysl. Na peeling budete potřebovat 10 polévkových lžic kuchyňské, mořské nebo jemně drcené himálajské soli.Šálek mléka a pár kvítků čerstvé, případně sušené levandule. Směs promíchejte nanášejte na pokožku krouživými pohyby. Následně se osprchujte a užívejte svého nového já.+ 5 fotek+ 6 fotek

Že peeling, léto a opálení nejdou dohromady? Opak je pravdou! Hebkou pleť s rovnoměrným, bronzovým nádechem získáte díky staromódním receptům na tělový body scrub ze základních surovin. Sáhněte do své spíže a lednice!

Lucie Daniel
Lucie Daniel 15. 07. 2023 09:00

Každý ví, jak je těžké souměrně se opálit po celém těle. Slunce sušší místa na těle, především na kolenou a loktech, zbarví úplně jinak než třeba na zádech a hrudníku. S tím však může pomoci peeling, o němž se mylně tvrdí, že odkrývá vrstvu neopálené pokožky a tím efekt bronzového nádechu ničí. Ve skutečnosti, pokud dodržujete určitá pravidla, je spojencem opálení číslo jedna.

Ne častěji než dvakrát týdně

Zaprvé, pokožku obrušujte maximálně jednou až dvakrát týdně. Zadruhé, volte šetrný a hydratační body scrub, který je známý dávno předtím, než se peelingové pleťové masky začaly vyrábět průmyslově. Jaké staromódní recepty, jež vyrovnají sluncem nerovnoměrně zbarvená místa, můžete používat po celý rok?

Ovesné vločky a mléko

Smíchejte 10 polévkových lžic ovesných vloček nebo pšeničných otrub se šálkem mléka či jogurtu. (Uvedené množství se pochopitelně dá upravit podle potřeby. Pokud vám směs přijde příliš suchá, mléka přidejte o trochu víc, u řídkého peelingu naopak přisypte ovesné vločky.) Na závěr přidejte vajíčko. Naneste na pleť, nešetřete a nelekejte se „gumovité“ struktury. S případným nepříjemným pocitem se zanedlouho sžijete, jde o účinky!

V případě, že peeling aplikujete i na obličej, vyhněte se jemné pokožce kolem očí. Masírujte jemnými, krouživými pohyby, peeling nechte zaschnout a pak jej smyjte teplou vodou. Nakonec naneste svůj oblíbený zvláčňující krém nebo olej.

A proč zrovna ovesné vločky? Obsahují protizánětlivé polyfenoly, které mírní podráždění a začervenání pleti, látky obsažené v mléku pomáhají pokožku vyhladit a zpomalit její stárnutí. Jste-li spíš na aromatické bylinky, utrhněte levanduli lékařskou!

Redakční zkušenost: Zaujalo nás, že po jeho nanesení na pleť se pokožka okamžitě zvláčněla, zároveň byla hebčí

Peeling s levandulí

Levandule je známá tím, že pleť hojí, zklidňuje a léčí, zároveň má blahodárný vliv na mysl. Opět si vystačíte s málem. Použijte 10 polévkových lžic kuchyňské, mořské nebo jemně drcené himálajské soli, která má adstringentní, čistící a tonizační účinky. Pokožku zjemní, prokrví a zbaví ji odumřelých kožních buněk, navíc podpoří pružnost. Přimíchejte šálek mléka a pár kvítků čerstvé, případně sušené levandule. Na pokožku nanášejte krouživými pohyby, následně se osprchujte a užívejte svého nového já.

Redakční zkušenost: Je účinnější než ovesná varianta, příjemně se aplikuje a za nás v tomto malém souboji získává o bod navíc.

Co dělat, pokud je pokožka vysušená?

Léto je báječné, stejně jako celodenní koupání, ale všeho moc škodí. UV záření způsobuje vysychání pokožky a přispívá k předčasnému stárnutí. Pokud pozorujete, že je vaše pleť suchá a na dotek hrubá, pak do předchozích receptů přidejte jeden či dva vaječné žloutky. Jelikož patří ke zdrojům bílkovin, podpoří produkci kolagenu, látky, která stojí za pevností a zdravím pokožky i výživou vlasů a nehtů.

Zdroje informací:

www.pharmeasy.in (levandule)

www.sciencefocus.com (sůl a její dezinfekční účinky)

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články