Zubní pasta místo drahých krémů? Zbaví nos černých teček a urychlí hojení oparu

Pokud máte citlivé zuby, čistěte je pravidelně měkkým kartáčkem, který je šetrný k zubní sklovině
Zdroj: pixabay.com

Zubní pasta zatočí s akné.
Skvěle vysuší opar a urychlí jeho hojení.
Bodnutí komára může pěkně znepříjemnit život. Zubní pasta však potlačí pocit svědění.
Zubní pasta dopomůže ke krásné pleti.+ 1 fotka+ 2 fotky

Zubní pasta má široké spektrum využití a dávno se nepoužívá jen při čištění zubů. Kromě toho, že urychlí hojení oparu je také skvělým pomocníkem v domácnosti. Kde všude vám tedy umí pomoci?

Petr Jirsa
Petr Jirsa 14. 08. 2020 10:00

Pasta na zuby patří k těm produktům, bez kterých se zkrátka neobejdeme a doma ji máme všichni. Má spoustu výhod a dokáže zastoupit kosmetické i domácí potřeby. A leckdy dokonce lépe. Navíc vám ušetří spoustu času.

Zbaví nos černých teček

Naneste menší množství pasty na starý zubní kartáček a jemně s ním přejíždějte po povrchu nosu. Ideálně po sprše či koupeli, kdy je pleť uvolněná. Kartáček s pastou vyčistí póry a zbaví vás nevzhledných černých teček.

Urychlí hojení oparu

Opary dokáží pěkně potrápit. Bolestivé puchýřky na rtech, které jsou navíc velmi nevzhledné, se léčí zhruba týden. Jejich léčbu však usnadní pasta na zuby. Puchýřek skvěle vysuší a hlavně zafixují, takže se výrazně sníží riziko přenosu viru na jiná místa na těle.

Platí na akné

Udělal se vám nevzhledný pupínek na tváří a vy bojujete s touhou ho jednoduše vymáčknout? Raději sáhněte po zubní pastě. Vymáčknutím pupínku byste riskovali, že si do rány zanesete infekci. Pupínek natřete na noc zubní pastou a stejný postup opakujte zhruba další dva dny. Nevzhledná ozdoba zanedlouho zmizí.

Zabraňuje svědění štípanců

Zvláště teď v letních měsících spousta z nás bojuje po večerech s komáry. Místo jejich štípnutí pak svědí i několik dní. Jak se ale nepříjemného svědění zbavit a zbytečně si kůži nerozškrábat? Naneste na pupínek zubní pastu. Svědění zmizí a zároveň se urychlí hojení.

Skvěle čistí vodovodní kohoutky

Vodovodní kohoutky v koupelně se už dávno neblyští jako nové? Vezměte hadřík a naneste na něj větší množství pasty. S ním pak následně čistěte kohoutek, dokud ho nezbavíte zašlého nánosu. Nakonec ho opláchněte. Vrátíte mu tak starý lesk.

Vybělí spáry mezi kachličkami

Věčný problém všech hospodyněk jsou zašlé spáry. Se zubní pastou je však velmi rychle vrátíte do původního stavu. Postačí k tomu starý zubní kartáček, pasta a trošku jedlé sody. Smíchejte v misce pastu se sodou, naneste na kartáček a spáry drhněte. Špína rychle zmizí.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články