×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

hrušky

Bulharský hruškový koláč podle Heleny Růžičkové: Mistrovský dezert plný chutných ingrediencí

Bulharský hruškový koláč podle Heleny Růžičkové: Mistrovský dezert plný chutných ingrediencí

Vláčný čokoládový dort k Valentýnu: Snadný postup zvládne kdokoliv

Vláčný čokoládový dort k Valentýnu: Snadný postup zvládne kdokoliv

Levné a ze zbytků: Jak si vyrobit domácí ocet z ovocných slupek

Levné a ze zbytků: Jak si vyrobit domácí ocet z ovocných slupek

Nejlepší hruškové dezerty: Vyzkoušejte oblíbené muffiny naruby

Nejlepší hruškové dezerty: Vyzkoušejte oblíbené muffiny naruby

Kvašená zelenina je příjemným ozvláštněním podzimního jídelníčku

Kvašení: Vykouzlete české i světové podzimní přílohy netradičních chutí

Vločkový štrůdl bez lepku

Potřebujete:

Na těsto: 

2 polévkové lžíce Univerzální směsi bez lepku Labeta
2 hrnky vloček (rýžové, jáhlové, pohankové nebo jejich směs)
2-3 lžíce tekutého medu
2 bílé neochucené jogurty
1/2 hrnku vody,

Na náplň: 4-5 nastrouhaných jablek, podle chuti mleté ořechy, skořicový cukr, rozinky

Postup:

Vločky smícháme s vodou, přidáme med, jogurt a Univerzální směs bez lepku. Promícháme a na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme polovinu těsta do pruhu 10 cm širokého a 2 cm silného. Na pruh rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme skořicovým cukrem, rozinkami a ořechy. Zbývajícím rozváleným těstem jablka přikryjeme. Pečeme při 200 °C asi 25 minut. Před dopečením rozetřeme rozpuštěným máslem.

Přebytek hrušek a jablek: Využijte je do zavařenin, slaných jídel i sladkých dezertů

Hrušek je na podzim všude mnoho.

Podzimní ovocné mlsání: Vyměňte dýni za hrušku!

Stromy se v tomto čase pod nánosy jablíček prohýbají

Z babiččiny kuchyně: Sklizeň ovoce jede naplno. Udělejte si lahodná domácí jablečná a hrušková povidla

Hrušky právě dozrávají, tak vzhůru na ně

Hrušky: Jedinečné dietní podzimní ovoce, se kterým můžete v kuchyni vykouzlit zázraky

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Bikiny trendy podle ELLEELLEphoriaLetní Dny Marianne 2025
Vaření a recepty:
Těsto na pizzuSýrová omáčkaCaesar salátKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévky
Články Lifee.cz
Příznivce monarchie Jiří Lábus myslí na stáří: Finančně se zajistil a utrácí jen za knihyTemperamentní herec Otto Lackovič: Kouřit 3 krabičky denně přestal až poté, co se dozvěděl smrtelnou diagnózuČínský horoskop: Co vás čeká v červenci, měsíci vodní kozy? Slunce vám dodá energii a partnerský vztah získá novou dynamikuLifee ve Varech: Redaktorka Veronika vyzkoušela třpytivé stínování očí podle Evy PerkausovéDámská jízda u Agáty Hanychové: Pozvala si domů dvacet fanynek a společně s Ornellou je hýčkaly luxusemVítejte v zeleném království Heleny Vondráčkové: Ukázala nám nového psího mazlíčka i bylinkovou zahrádku
Doporučené články
KVIFF 2025: Co rozhodně neminout, kam za zábavou a kudy za odpočinkemWimbledon 2025 začíná. Připomeňme si nejen módní vítězství ženského tenisuDechberoucí proměna: Ze skladiště se stal dokonalý pokoj pro dva kluky, co nutně potřebovali vlastní prostorTato 4 znamení jsou v létě nejvíc posedlá milostnými pletkami a hrozí jim pohlavní choroby. Raději se jim vyhněteJihočeská švanda: Snadnou omáčku z rozvařených borůvek využijete na lívance i knedlíky a chutná božskyCo dělat se starým chlebem? Proměňte ho v nejlepší panzanellu – salát, který připravíte raz dva!

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra