Vláčný čokoládový dort k Valentýnu: Snadný postup zvládne kdokoliv

Vláčný čokoládový dort k Valentýnu: Snadný postup zvládne kdokoliv
Zdroj: Albert ČR

Vláčný čokoládový dort je skvělou možností, jak oslnit na Valentýna. Je plný samých skvělých ingrediencí a prim samozřejmě hraje hlavně čokoláda. Dopřejte někomu tuto laskominu jako dárek z lásky.

Lucie Cermanová
Lucie Cermanová 06. 02. 2021 10:30

Hedvábná čokoláda, lískové oříšky a hrušky jsou hlavními důvody, proč je tenhle vláčný čokoládový dort tak skvělý. Dejte si záležet na dobré kvalitě surovin a ve výsledku se vám tento přístup bohatě odmění.

Čokoláda jako afrodiziakum

Čokoláda je dlouho považována za afrodiziakum. Tento skvost znaly už staré národy, jako byli Mayové a Aztékové. Z čokolády se připravoval silný nápoj, kterým se panovníci posilňovali před návštěvou svých harémů. Aztékové čokoládu dokonce považovali za dar od boha moudrosti.

Čokoláda pro zdraví

Čokoláda ale má i další vliv na zdraví. Kvalitní čokoláda upravuje trávení, slouží jako antioxidant. V dnešní době plné stresových momentů se také hodí její vliv, protože slouží jako antidepresivum. Navíc příznivě ovlivňuje krevní oběh a také krevní tlak.

Čokoláda z lásky

Z výše uvedeného je jasné, že když někoho obdarujeme čokoládou nebo jídlem z čokolády připraveným, pečujeme o jeho zdraví, o tělesnou i duševní stránku a pomáháme mu se dostat do pohody. Nezapomínejme ale, že skvělých věcí je potřeba konzumovat po málu, aby se uplatnily tak, jak mají.

Vláčný čokoládový dort

Budete potřebovat: 85 g másla + na vymazání, hrubou mouku na vysypání formy, 85 g 60% čokolády, 1 lžíci brandy (muže být i rum), 3 vejce, 85 g zlatého třtinového cukru, 85 g lískových oříšku, nasucho opražených a namletých, 4 velmi měkké hrušky, moučkový cukr na posypání.

Postup: Dortovou formu o průměru 26 centimetru vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 180 °C. Čokoládu nalámejte do rendlíku, přidejte k ní máslo, posaďte na rendlík s vroucí vodou a nechte rozpustit. Sejměte z ohně, vmíchejte brandy a nechte zchladnout. Žloutky vymíchejte s cukrem do běla a pak je spolu s lískovými oříšky přidejte k čokoládové hmotě. Po částech přidejte i bílky ušlehané dotuha. Směsí naplňte formu a navrch dejte oloupané a přepůlené hrušky – řeznou stranou dolu – a pečte 40 minut. Nechte zchladnout a podávejte pocukrované.

Zdroj:

Wikipedie

www.albert.cz 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články