×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

lívance

Srdíčkové lívance s lesním ovocem: Dezert pro všechny zamilované

Srdíčkové lívance s lesním ovocem: Dezert pro všechny zamilované

lívance...

Extra rychlé lívance: Pomůže jedno typické podzimní ovoce

Pivní lívance s jablky

Suroviny:
300 ml světlého piva OSSEGG / náš tip ATHANASIUS 10 OSSEGG PRAHA /
2 vejce
½ lžičky mleté skořice
200 g hladké mouky
sůl
olej na smažení
1 lžíce vanilkového cukru nejlépe domácího
2 nakyslá jablka / náš tip zelené jablka Grenny Smith/
2 lžíce másla
2-3 lžíce tuzemského rumu
150 g cukr krupice

Postup:
1.	Žloutky oddělte od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do misky vlijte pivo a v něm rozšlehejte žloutky s cukrem, skořicí, moukou a špetkou soli. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
2.	Jablka oloupejte a vykrojte jadřinec tak, aby jablka zůstala vcelku. Pak je nakrájejte na kolečka o tloušťce asi půl centimetrů.
3.	Pánev na středním ohni vytřete olejem nebo přepuštěným máslem. Jablková kolečka obalte v těstě a smažte z obou stran dozlatova.
4.	Máslo rozehřejte s tuzemákem. V misce smíchejte pomocí metly oba cukry a skořici. Ještě na pánvi potírejte lívance máslem s tuzemákem a potom je obalte v cukru se skořicí.

Netradiční lívance: Vyzkoušejte kokosové, mandlové nebo dokonce pivní

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Jarní trendy podle ELLEELLEphoriaApetit piknik 2025
Vaření a recepty:
Těsto na pizzuSýrová omáčkaCaesar salátKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévky
Články Lifee.cz
Telefon bez připojení, který má kouzelnou moc: Díky dojemnému japonskému vynálezu se mohou pozůstalí rozloučit s mrtvýmiSaskia Burešová zářila v růžové: Ani po 70 se ženy nemusí být barev, když je správně nakombinujíTajné přání Sabiny Laurinové: Jednou třeba budu mít klukovský účes jako Daniela KolářováTento týden v Ulici: Lumíra čeká divoká rozlučka se svobodou, Vlasta Pešek zažije v hospodě překvapeníPraktické kosmetické miniatury na letní dovolenou: Nevzdávejte se oblíbených produktů a sáhněte po jejich zmenšeniněHerec Lubomír Kostelka rozmluvil synovi, aby ho následoval v herectví. Z Martina je dnes uznávaný dětský kardiochirurg
Doporučené články
Hotel Hipsters v Řecku: 17 pokojů jako výstava ikon moderního designuJak na rozpůlenou ofinku ve stylu zpěvačky Clairo: V létě 2025 si získá srdce všechSlimáci na útěku: Posypte zahradu tím, co máte doma, a úrodu nechají na pokojiZnásilnění není jen paragraf. Psychoterapeutka vysvětluje, co oběti skutečně prožívajíKlasická zelňačka: Kysané zelí a brambory jsou základ, kousky masa z voňavých uzených žeber polévku chuťově obohatí7 sladkých důvodů, proč si v červnu dopřát jahody: Ochutnejte koláče, koblížky i palačinky, které chutnají jako začátek léta

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra