×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

lívance

Monika Absolonová

Monika Absolonová má doma dva malé gurmány: Tadeáš i Matouš si užívají nový recept na lívance

Srdíčkové lívance s lesním ovocem: Dezert pro všechny zamilované

Srdíčkové lívance s lesním ovocem: Dezert pro všechny zamilované

lívance...

Extra rychlé lívance: Pomůže jedno typické podzimní ovoce

Pivní lívance s jablky

Suroviny:
300 ml světlého piva OSSEGG / náš tip ATHANASIUS 10 OSSEGG PRAHA /
2 vejce
½ lžičky mleté skořice
200 g hladké mouky
sůl
olej na smažení
1 lžíce vanilkového cukru nejlépe domácího
2 nakyslá jablka / náš tip zelené jablka Grenny Smith/
2 lžíce másla
2-3 lžíce tuzemského rumu
150 g cukr krupice

Postup:
1.	Žloutky oddělte od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do misky vlijte pivo a v něm rozšlehejte žloutky s cukrem, skořicí, moukou a špetkou soli. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
2.	Jablka oloupejte a vykrojte jadřinec tak, aby jablka zůstala vcelku. Pak je nakrájejte na kolečka o tloušťce asi půl centimetrů.
3.	Pánev na středním ohni vytřete olejem nebo přepuštěným máslem. Jablková kolečka obalte v těstě a smažte z obou stran dozlatova.
4.	Máslo rozehřejte s tuzemákem. V misce smíchejte pomocí metly oba cukry a skořici. Ještě na pánvi potírejte lívance máslem s tuzemákem a potom je obalte v cukru se skořicí.

Netradiční lívance: Vyzkoušejte kokosové, mandlové nebo dokonce pivní

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceELLEphoria 2025Apetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Proužky jsou trendy vzor podzimu: Zkuste sako jako Yvetta Blanarovičová, nebo rovnou celý kostýmekNespravedlivě odsouzený David Camm: Ve vězení si za vraždu manželky a dětí odseděl 13 let, než se ukázala pravdaZákulisí focení kalendáře Proměny Fantazie 2026: Jitka Zelenková dostála svému jménu a proměnila se v múzuAgent Doyle z Profesionálů řešil drama i v soukromém životě: Martin Shaw se pět let potýkal s šílenou fanynkouNejžhavější barva podzimu v podání zářící Lucie Borhyové: Pohodlný model poskládala v tónech vínovéLenka Limberská nám ukázala skvosty ze svého botníku: Luxusní střevíčky nakupuje v Dubaji i klasické konfekci
Doporučené články
Na ELLE Rooftop Party jsme společně s Klimchi ocenili studenty fotografie z UMPRUMDevadesátkový mat ovládl přehlídky. Zvýrazní rysy a prodlouží výdrž make-upu bez efektu masky, jak na nějProměna panelákové kuchyně levně a efektivně: Stačí barva, bruska a jeden víkend3 znamení, která si umí život užít s úsměvem. Střelci se neberou příliš vážně, Váhy se umí radovat i z maličkostíTrezírovací sáčky jsou nepostradatelnými pomocníky ve sladké i slané kuchyniNevařte nic jiného! Dýňové rizoto, které si získalo redakci Apetitu

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra