Srdíčkové lívance s lesním ovocem: Dezert pro všechny zamilované

Srdíčkové lívance s lesním ovocem: Dezert pro všechny zamilované
Zdroj: Albert

Valentýn už je sice za námi, vyznávat lásku si ale můžeme každý den. A jelikož láska prochází žaludkem, můžete to zkusit prostřednictvím srdíčkových lívanců s lesním ovocem.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 25. 02. 2023 11:30

Příprava tohoto dezertu vám zabere půl hodiny a je velmi snadná. Potřebovat nicméně budete velké vykrajovátko ve tvaru srdce. Výsledek je nejen efektivní, ale především chutný. Tak směle do toho!

Srdíčkové lívance s lesním ovocem

Na 4 porce budete potřebovat: 300 ml plnotučného mléka, 1 banán, 100 g ovesných vloček, sůl, ½ lžičky mleté skořice, 1 a ½ lžičky prášku do pečiva, 2 vejce, 50 ml oleje, 200 ml smetany ke šlehání (31 %), 70 g borůvek, 70 g malin, 50 g moučkového cukru

Příprava: Do vysoké nádoby vlijte 300 ml mléka, přidejte nakrájený banán, 100 g ovesných vloček, špetku soli, ½ lžičky mleté skořice, 1 a ½ lžičky prášku do pečiva. Vše rozmixujte tyčovým mixérem do hladké hmoty.

Do směsi přidejte 2 vejce a promíchejte dobře metličkou. Na pánev dejte rozehřát trochu oleje a rozetřete ho papírovou kuchyňskou utěrkou, abyste neměli lívance mastné. Doprostřed nalijte trochu těsta a z každé strany opékejte na mírném stupni ohřevu 2–3 minuty dozlatova.

Hotové lívance vykrájejte vykrajovátkem do tvaru velkého srdce. V míse vyšlehejte 200 ml šlehačky dotuha. Na talíř dejte jeden lívanec, přidejte trochu šlehačky, na ni posaďte další srdce z lívance a opět ozdobte šlehačkou. Nakonec posypte lesním ovocem, zaprašte 50 g moučkového cukru a rovnou podávejte.

Zdroj receptu: Albert

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články