5 vět, které určitě neříkejte svému obvodnímu lékaři

Lékaři to mají občas opravdu složité.
Zdroj: pixabay
Lékaři to mají občas opravdu složité.Těmito řečmi doktory akorát naštvete.Toto nikdy neříkejte.Nikdy svou nemoc nebagatelizujte a ani ze sebe nedělejte hypochondry.+ 1 fotka

I lékař je pouze člověk, který se dokáže vytočit. Chcete, aby vaše vyšetření proběhlo v klidu a v tom nejlepším pořádku? Potom tyto věty před doktorem rozhodně neříkejte.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 24. 05. 2018 15:09

Jsem si jistý, že je to...

Lékaři opravdu bytostně nenávidí, když si jejich pacienti určují diagnózy sami. Pokud tedy pacient není také lékař. Věřte doktorům. Několik let na to studovali. Oni vědí lépe než vy, co vám opravdu je.

To bude jen stresem

Stres sice umí působit na zdraví, ale ne vždy je viníkem. Když budete své problémy svádět na stres, znamená to, že svůj zdravotní stav bagatelizujete. Když je to tedy stresem, proč chodíte k lékaři?

Promiňte, že vás otravuji a marním tak váš čas

Stejně jako je prodavačka v krámu od toho, aby vám namarkovala zboží, je i lékař v ordinaci od toho, aby vás vyšetřil. Fráze typu: Promiňte, že otravuji s takovouhle blbostí jsou totiž mimo mísu. Žádný příznak nemoci není blbost a tím, že vás doktor vyšetří, pouze odvede svou práci.

Už jste slyšel o...

Většina z nás má lékaře za polobohy. Dá se říci, že do jisté míry jimi opravdu jsou, protože zachraňují lidské životy, ale hlavně především jsou pouze lidmi.  Proto pokud k odborníkovi jdete rozmlouvat o tom, že jste v posledním čísle časopisu 100+1 četli o novém zajímavém léku, který dokáže zmírnit příznaky diabetu II. stupně, je v pořádku, že o tom řeknete svému lékaři. Ale nemůžete spoléhat na to, že bude vědět o všech novinkách ve světě medicíny. Když se ho na toto budete ptát až příliš často, začne si připadat jako úplný hlupák.

Vážně jste doktor?

Lékaři to mají opravdu složité. Jednou je vidíme jako všemohoucí, a když jejich léčba nezabere, svalíme na ně všechnu vinu. Jízlivé otázky typu "A jste si jist, že jste skutečně doktor?" byste si tedy měli odpustit. Ne každá léčba totiž zabírá na všechny stejně, a proto je nutná symbióza mezi pacientem a jeho lékařem.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články